Direktlänk till inlägg 19 april 2019

En dag är köttgrytorna tomma.

Av Sven-Erik Hemlin - 19 april 2019 10:25


Människan behöver hjälp på traven för att komma till skott, av den anledningen har det växt fram influensers. Ja, personer som inspirerar andra att göra samma dumheter som de själva eftersom de då inte behöver känna sig ensamma om att tycka si eller så. Flera inspiratörer tror sig ha hittat nyckeln till ett lyckligt liv utan att behöva ha ett lönearbete och fått många följare. Att se över vad som är viktigt i livet och lära sig rätta munnen efter en mindre matsäck eller snarare ha färre statusprylar.


Även om de inte hittat nyckeln så har de i alla fall sått frön hos människor som börjar fundera över vad ända in i helsike de håller på med. Egentligen är det här att inte behöva ha ett arbete, någonting politiker lovat det skulle bli i framtiden. Visserligen var det länge sedan men skickliga kreativa tekniker insåg det vettiga i det och vi har nu robotar och smarta maskiner som kan utföra många av de jobb som de både gör bättre och snabbare än människor.


Men löftet hur det skulle bli var knappast menat på allvar, eller rättare sagt förstod inte politikerna vad de lovat Alla politiska misstag som gjorts har orsakat att folk måste jobba både mer och längre för att det samhällssystem vi har skall kunna överleva. Egentligen är det inte samhällssystemet i sig, utan det politiskt skapade kontrollsamhället som försvarar den politiska makten och kostar mer och mer pengar för varje år. Tyvärr på invånarnas bekostnad som ser sämre samhällsservice och att fattigpensionärer fylls på egfter hand.


Det låter krångligt men är egentligen ganska enkelt, det är invånarna som genom att jobba förser de makthavande med pengar att kunna få ha kvar makten att styra invånarna. Vad som inte beaktats är de gamla ekonomiska teorierna om det framtida samhället. En gammal teori förutsäger att vi nästa århundrade skall jobba högst femton timmar per vecka. Genom den snabba högteknologiska utvecklingen kan den gamla teorin bli verklighet redan om tjugo år eller kanske rent av tidigare. Men det tycks vara den enda teorin som var före sin tid.


Till detta är företagen nödd och tvungen höll jag på att säga för anledningen till det är att det kommer att finnas alldeles för många utan högre utbildning. Att använda Artificiell Intelligens är därför enda lösningen, men det betyder också att en massa människor blir över. Inte minst de lågutbildade vars talanger aldrig utnyttjats men som lärt sig att överleva på skrattretande lite pengar. Där finns de verkliga vinnarna i det framtida samhället, de som baserat sina liv på jobbskatteavdrag och ränteavdrag blir det kärvt för.


Om inte alla de som blir över av naturliga skäl får gå hemma och slå dank, måste de försörjs på något sätt. Risken finns att vi annars kommer att få uppleva ett samhälle där lagar och förordningar inte längre gäller. Vi blir helt enkelt ett laglöst land där saker händer och personer som Löfven kommer att tycka det är förfärligt. Det kommer invånarna också att göra, eftersom de en dag kommer att tvingas städa upp efter det politikerna ställt till med.


Vad människan behöver är att känna sig tillfreds med livet och i det fallet är den politiska arbetslinjen rena glädjedödaren. Dessutom hotas människor som i lugn och ro skulle kunna hitta sin "grej" att leva på eller ges tid att återhämta sig efter att ha bränts ut av jobb och oförstående arbetsledningar av Arbetsförmedlingen eller Försäkringskassan. Ja, egentligen har ansvarig minister ställt till det, men någon sådan finns ju inte.


Arbetsförmedlingen är en verksamhet som nu blir jagad därför att dess handläggare inte kunnat trolla med knäna och skakat fram jobb. En handläggares vardag består till stor del i att hjälpa människor utan utbildning, i många fall personer utan möjlighet att kunna läsa och skriva. De senaste åren har den skaran ökat av kända skäl. Det kan man inte tro efter vad som går att se utanför Arbetsförmedlingen, många av de arbetssökande har egen bil och därmed antagligen körkort, eller ...


Hela det politiska etablissemanget har gjort att det är låglönejobb det numera handlar om. Nu skall vi ju vara miljövänliga också så varför inte se tillbaka si så där en sjuttio år. Springschasar på cykel var det länge sedan de fanns men det kanske är dags för denna yrkesgrupp igen, men nu på elcyklar. Se det som ett litet tips till många politiker som inte varit ute i verkligheten annat än vid hemfärder och taxiresor. De som finns bakom kulisserna inom Socialdemokraterna och kommer med goda råd till Löfven minns säkert. Varför skall annars elcyklar subventioneras, folk som använder dem för nöjes skull kan betala vad det kostar själva.


Nåja, goda råd behöver verkligen Löfven inte minst om vad det gäller Annika Strandhäll som inte vet någonting om det som händer inom hennes ansvarsområde. Sparkade chefer och mörkläggning om vad som egentligen skett har hon inte en aning om, det är verkligen fråga om ett IQ som ett skonummer i damstorlek. På annat sätt kan det inte förklaras. Det är dags för Löfven att öppna falluckan för Strandhäll annars kan det bli en förfärlig soppa av allting.


Kokar soppa på en spik gör verkligen regeringen och bjuder ut den till landets pensionärer och de sämst ställda. Naturligtvis ökar ilskan i takt med att de makthavande själva smörjer kråset från köttgrytorna som är fyllda till brädden. Vad skall våra politiker ta sig till med den dag köttgrytorna är tomma? 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards