Direktlänk till inlägg 16 april 2019

Lätt vunnet, lätt förgånget.

Av Sven-Erik Hemlin - 16 april 2019 19:59


Nu har man upptäckt ett svart hål i rymden, massvis med människor i vårt land lever i ett svart hål på grund av att deras liv förändrats. Vart vi är på väg kan ingen säga i dag, men visst kommer människan en dag att förgöra jorden på ena eller andra sättet. Med god hjälp av människor som säger sig företräda människorna och de som tagit på sig rollen som allvetare.


Riktningen är i alla fall utpekad, vi går mot det högteknologiska samhället där smarta maskiner tar över och utför de monotona jobb många människor gör, en naturlig utveckling eftersom en robot eller dator inte tänker själva och går att reparera. Varför börjar vi inte redan nu planera för ett samhälle där människan kommer att få mycket mera ledighet att syssla med det de är intresserade av?


Det politiska budskapet att vi måste jobba mera och längre stämmer inte, de smarta maskinerna finns redan och i brist på välutbildade människor kommer de att utnyttjas av företag som måste se till sin egen överlevnad. Robotar kommer att ta över därför att människor går sönder på grund av överbelastning av både kropp och psyke. De framsynta inom de stora företagen har insett att det är för att kunna sälja varor i det framtida samhälle som så sakta växer fram. När allt färre inte orkar jobba eller inte har ett lönearbete, måste varorna kunna produceras så billigt som möjligt.


Marknaden kommer att förändras till att bara det som behövs kommer att tillverkas, det kommer inte att finnas något utrymme för impulsköp av slit och släng produkter. Genom införandet av smarta maskiner kommer bilar att användas allt mindre, resor till och från jobbet kommer att minska drastiskt. De som fortfarande kommer att ha en anställning kan utföra sitt jobb hemifrån på flexibel tid.


I eftertankens kranka blekhet börjar nu de människor som fortfarande använder sunt förnuft inse att det finns en hake i hur det framtida samhället skall kunna fungera. Det handlar om elförsörjningen och hur det skall lösas. Eftersom vi inte ens kan förutsäga hur klimatförändringen kommer att påverka finns osäkerhet om det ens är möjligt.


Vindsnurror och solpaneler är helt utlämnade till vädrets makter, vi kan drabbas av stiltje eller enorma vindstyrkor som börjar bli lika vanliga som regnväder en svensk sommar. I båda fallen är vindsnurror värdelösa.


Alla försök att undvika en kommande klimat- eller naturkatastrof kan leda till just det. det är i nutid människorna lever och om inte samhällen är anpassade till nutid kanske det inte finns någon framtid. I takt med att allt fler blir fattiga kommer även de rika att bli det, så långt tänker kanske inte makthavande politiker. Det är politiska beslut som lett fram till det människofientliga samhälle vi har och som skapar de växthusgaser som anses var det som kommer att förgöra vår jord.


 Ta det lugnt, ta en Toy var en reklamsnutt vi äldre kunde se på bio för si så där en sextio år sedan och det rådet borde vi ta till oss. Kanske är det så att det är invånarna som måste stå för tänkandet och pressa de så kallade förtroendevalda att utföra invånarnas önskningar. Lönsamhet har gjort lett till vanvård inom äldreomsorgen som i sin tur  leder till för tidig död. Anledningen är enkelt att förstå, de äldre kostar alldeles för mycket att hålla vid liv. Ja, det är i alla fall så de flesta uppfattar hur det blivit och många äldre har valt att ta sina liv för att undvika förnedringen.


Har full förståelse för de röster som höjts att vi inte har råd med politiska företrädare eftersom deras löner tas från den gemensamma kassan som inte räcker till att ge de som behöver ett drägligt liv. När det gäller politiker handlar det om fullt friska människor som istället borde göra en insats i arbetslivet som de så ivrigt förespråkar. Invånarna är till och med tvingade att föda dem till döddagar, en tid de åtnjuter med pensioner som är få förunnade.


Invandring och flyktingmottagning har skett utan medgivande av invånarna, det skall ses som egenmäktigt förfarande som inte kan accepteras. Vi måste få tillbaka det tjänstemannaansvar som en gång fanns och därmed få stopp på vansinniga beslut som kan tas utan något ansvar för konsekvenserna. Det är de makthavande som skall stå för de kostnader invånarna drabbas av när fel beslut fattas.


Kan bara se en enda lösning som måste genomföras så snabbt som möjligt och det är att alla får en statlig grundlön. Visst får det mothugg bland de som ser till sitt eget bästa men de är så få i det stora sammanhanget att de lätt kan röstas ner av alla övriga. Många kanske inte i dagsläget ser med någon entusiasm på en statlig grundlön, men ser vi några år framåt kommer skaran som vill ha det att växa i takt med att allt fler får det sämre ställt. Lätt vunnet lätt förgånget sa man förr och visst är det så att ingenting varar för evigt. Inte ens jobbskatteavdraget och ränteavdrag.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards