Direktlänk till inlägg 3 april 2019

Släpp svenska folket fri att kunna skapa sin egen framtid.

Av Sven-Erik Hemlin - 3 april 2019 15:47


Det har funnits en förutfattad mening hos våra politiker att folk glömmer, det går att komma undan med felaktiga beslut  eller samma löften val efter val med bara några små ändringar. Men så har det visat sig att folk glömmer inte längre, det är bara det att det inte finns något parti som talar för deras sak som förr i tiden. Av gammal vana har därför inte minst de till åren komna röstat som deras föräldrar och de själva alltid gjort. Man vet vad man har men inte vad man får.


Ja, egentligen har de gamla trogna väljarna blivit påminda om just det före varje val. Precis som att det varje val skulle satsas på låglönegrupperna, men när valet var över urskuldade sig de politiska makthavarna med att de inte kan lägga sig i lönerörelser. Det en gång stora partiet Socialdemokraterna trodde sig lugnt kunna luta sig tillbaka, de behövde inte ens förnya sig utan bara påminna om vad partiet gjort en gång för länge sedan.


I takt med att de gamla decimerats av naturliga skäl, låglönegrupperna genomskådat partiet och många inom "arbetarklassen" fått höga löner, började kräftgången. Moderaterna började kalla sig för det nya arbetarpartiet och i ivern att köpa röster för att bli ett statsbärande parti, delades ut ett frikostigt bidrag till de med ett arbete och kallade det jobbskatteavdrag. Partiet som alltid varit emot bidrag genomförde det mest orättvisa bidraget i landets historia och påstod utan att blinka att a-kassa och sjukersättning var bidrag. 


I de gamla ekonomiska lärorna kan man läsa om hur arbetslösheten kan användas som ett instrument att hantera inflation. Många av de ekonomiska teorierna har ställts på huvudet och stämmer inte alls in på den globala ekonomin. Dessa gamla läror används fortfarande av de ekonomer som fick lära sig dem när de studerade för länge sedan. Dagens unga ekonomer anser dem helt värdelösa i dagens samhälle där man för att skyla över att det som händer är obegripligt talar om makroekonomi. Den är enorm men den enda effekten av denna makroekonomi man kan se är att de rika blivit rikare och andelen fattiga fler, det bäddar för oroligheter framöver.


Man brukar tala om förändringens vind och vad den kan åstadkomma och vi har sett lite av det de senaste åren. De som trott sig vara oantastliga, det vill säga politiker och kändisar har hamnat i blåsväder av skilda anledningar. De har gjort som det alltid gjorts men plötsligt  sätts de ut till allmän beskådning på löpsedlar för det de gjort. Nya måltavlor blir de som tvingar människor att arbeta och därmed gör de redan förmögna mer förmögna genom att utnyttja dessa människor under slavlika förhållanden. Löneslavar är ett träffande uttryck som passar in på dagens arbetstagare.


För de allra flesta gäller inte frivilligt arbete, människan är tvungen att ha en inkomst för att ha tak över huvudet, kläder på kroppen och mat på bordet. Eftersom vem som helst kan bli sjuk eller arbetslös skapades ett skyddsnät i form av ett trygghetssystem, som trasades söner av politiska beslut. Ett samhällssystem är uppbyggt så att människan jobbar en viss tid, föder sina barn och betalar in till sin ålderdom. Ja, så var det i alla fall tänkt men i vårt land tvingades de makthavande ta ut framtiden i förskott eftersom kostnaderna steg snabbare än intäkterna.


På åttiotalet lånade dåvarande regering av pensionärernas pengar, ett lån som aldrig återbetalats. Göran Persson beslagtog över tvåhundra miljarder så man kan förstå hur obalansen i vårt pensionssystem kunnat uppstå. Våra politiker har med andra ord för länge sedan satt sprätt på de pengar de gamla jobbade ihop under sin verksamma tid, Man kan knappast kalla politiker för företrädare för folket, de har mest företrätt sig själva.


Vem har gett våra politiker tillåtelse att fatta beslut som drabbar vissa grupper men gynnar andra? Den frågan hör man allt oftare och i hetsiga ordalag från både yngre och äldre. På de sociala medierna ser man upprop mot drivmedelsskatter, att landsbygden inte längre har den service de betalar för och att bönderna är på väg att försvinna.


 Vart tar våra skattepengar vägen frågar sig många. Svaret börjar växa fram att de försvinner på grund av den vänskapskorruption som frodats ostört i vårt land under många år. I Göteborg försvarar en styrelse för Allmännyttan saftiga krognotor med att så har alltid gjorts. Blir någon förvånad över att pengar får vingar och flyger sin kos när politiskt utsedda personer har hand om dem?


Kommuner och landstingsledningar har växt i takt med att Socialdemokraterna gått kräftgång. Det styrelsesätt vi har sägs besluten fattas i demokratisk ordning, det vill säga en majoritet ställer sig bakom.  För att uppnå den magiska gränsen femtio procent krävs idag flera partier, det är bara i riksdagen vi kan ha en minoritetsregering. Det kostar inte bara pengar utan besluten blir också kompromisser för att stödjande partier skall vara nöjda. För det största partiet spelar det ingen roll eftersom ingen står som ytterst ansvarig utan besluten är kollektiva, bara de får ha ordförandeposterna. Det har gjort att besluten måste ses som en maktdemonstration av ett kollektiv utan folklig förankring, vilket knappast har någonting med demokrati att göra.


Naturligtvis har folk tröttnat och konstigt vore det annars. Ur missnöjet och misstron mot våra så kallade politiska företrädare kommer det att växa fram någonting nytt. Inte ens en diktator som Erdogan i Turkiet klarar av att tysta ner, det folkliga missnöjet. Vilket visade sig i valet där hans parti fick en svidande näsbränna. Samma sak kommer vi att se i vårt land och det kan ske på kort tid. Pressad av invånarna kan en misstroendeförklaring mot regeringen lämnas in.


Det behövs ett nytt parti som kan rensa upp i vänskapskorruptionen och därmed slösandet av invånarnas skattepengar. Eller varför inte att något av de traditionella partierna städar upp i sina ledningar och satsar på nya friska krafter med idéer om hur orättvisorna skall kunna rättas till och skapa framtidstro. Om inte återstår bara att svenska folket kräver en statlig villkorslös lön för att själva kunna skapa sin framtid. Pengar finns och blir över om vi lägger ner den byråkrati som då inte kommer att behövas.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards