Direktlänk till inlägg 10 mars 2019

Varför skall vi avlöna inkompetenta och konflikträdda politiker?

Av Sven-Erik Hemlin - 10 mars 2019 18:24


Att ha levt i över åttio år betyder att man samlat på sig en massa erfarenhet, men tyvärr också fått vara med om vårt samhälles sönderfall. Vi gamlingar har också lärt oss att de politiker som säger sig brinna för att förändra vårt samhälle är de som ställer till störst förödelse. Den förändring de är ute efter är att bygga monument över sig själva utan en tanke på att de gör det på invånarnas bekostnad.


Flyktingmottagningen har försvarats vara en humanitär handling, samtidigt behandlas många av invånarna och då inte moinst de gamla och sjuka på ett sätt som knappast kan kallas humanitärt. Med lite sunt förnuft borde våra politiker insett att de orättvisor som skapats och de människor som farit illa genom deras beslut, blir de som på sikt kommer att få det politiska maktsystemet att falla. Genom att inte längre ha invånarna bakom sig har de politiska företrädarna spelat ut sin roll.


Det finns politiskt aktiva som insett vad som är på väg och hoppat av eller anslutit sig till den försiktigare arten av motstånd som reformisterna inom Socialdemokraterna måste ses som. Antagligen är det bara början. Men okunnigheten om vad invånarna vill ha gör att vi kommer att se politiker byta parti i hopp om att kunna fortsätta leva på invånarnas skattepengar. De kan ingenting annat och saknar den utbildning som krävs i det nya högteknologiska samhället. Lägger vi till den ekonomiska osäkerheten på grund av en alltför vidlyftig lånepolitik, kanske vi är tillbaka där vi en gång var, att alla betalar skatt efter bärkraft.  


Förändringar är någonting människan helst vill se komma i små doser, men den förändring vårt land genomgått har gått alldeles för fort och gjort människor osäkra, ja till och med rädda. Ovissheten om framtiden har skapats av våra politiker på grund deras oförmåga att lösa de uppkomna problemen och gör att skaran av fattiga växer. Ett problem som sopats under mattan är hur alla människor som lever utanför storstäder tvingas leva. Det har gjort att dessa människor fått nya värderingar som inte alls stämmer överens med våra politikers. Dessa människor känner sig grundlurade och vill ha ett friare samhälle där de kan vara med och styra hur de vill ha det.


Inte förvånade kan man höra äldre människor säga att om de hade möjlighet skulle de flytta till ett annat land. När man hör det går tankarna till den stora utvandringen från vårt land då många familjer och unga emigrerade för en bättre framtid. För äldre finns inte mycket framtid att se fram emot, det gäller att ta vara på den tid som står till buds. Jag kan inte heller se någon framtid för vårt land, jag kan bara se eländes elände som väntar.


Kan därför förstå att vår finansminister envist försöker försämra för de som efter pensionen flyttat eller vill flytta till andra länder. Pengarna kommer verkligen att behövas i statskassan framöver och de verkliga mjölkossorna när det gäller skatter är pensionärer. Vad vår finansminister försöker göra är att få åtminstone en del av de utflyttades pengar. De som flyttat eller är på väg att göra det har höga pensioner eller sålt sina bostäder till svindlande priser.  De som blir kvar har usla pensioner och i behov av dyrbar vård och omsorg.


Att klämma åt de som flyttat utomlands kan också ses ett försök att skapa avundsjuka hos de svaga grupperna, vilket är ett utmärkt sätt att lägga en rökridå över de verkliga problemen. Socialdemokraterna har sedan långt tillbaka utnyttjat denna taktik, men för de med ett arbete fungerar det inte. Många tidigare sympatisörer har fått det bättre genom jobbskatteavdraget och väljer istället partier som vill sänka skatterna ytterligare. Av den anledninge har SD sällat sig till Moderaterna, kanske för att aprtiet växt och många av partiets företrädare har höga inkomster. Jodå, det är alltid dumt folk som får betala och dumma svenskar finns det gott om sägs det.


Har svårt att förstå Socialdemokraterna som om partiet följde sin gamla ideologi skulle kunna säga sig företräda både de utsatta, de sämst ställda och pensionärer. Med tiden har det blivit tvärtom och partiet vänder sig nu till medelklassen. På samma sätt som en rädd hund skäller agerar våra politiker, de hotar invånarna istället för att göra någonting åt det verkliga problemet, vår alldeles för omfattande byråkratiska och administrativa kontrollapparat. Det är de som kostar invånarna pengar som behövs för at kunna skapa ett rättvisare samhälle. Vårt lands stora problem är vänskapskorruption och misshushållande med invånarnas skattepengar  


Det en gång lovprisade arbetarpartiets företrädare som genom sina löner måste räknas som medelklass, har blivit föremål för den beryktade svenska avundsjukan. Varför skall de ha fantasilöner och förmåner när en alldeles för stor del av invånarna tvingas leva under fattigdomsgränsen? Det framstår klart och tydligt att det saknas ett parti för den stora gruppen människor som inte får ta del av välfärdssamhällets förmåner och som spottar på de tvåhundra kronor som utlovats i pensionshöjning eftersom de varken gör till eller ifrån. Det skulle behövas en höjning med två tusenlappar för att kunna leva utan att tvingas försaka nödvändiga saker.


Våra politiker saknar förståelse för hur svenska folket tänker, nämligen att de ständigt körs över av politiska beslut. Våra politiker hamnar på mellanhand när allt fler kommer att kräva hårdare tag mot kriminella och religiösa fanatiker, vilket kommer att tvinga dem ta skeden i vacker hand. Att vända andra kinden till är inte vad som kan räta upp de oerhörda problemen, det gäller att sätta hårt mot hårt.


Tänk vad inkompetenta och konflikträdda politiker kan ställa till med. Det är inte bara hemkommande IS-anhängare det kommer att handla om det är också att inte hela landet får ta del av den välfärd vi sägs ha. Om inte de politiska företrädarna snarast gör så att de som har råd skall betala, kommer inte minst de regeringsansvariga att stå med ändan bar. Nåja, svenska folket vet vad det också måste sparas in på och det är en drastisk nedskärning av politiker, byråkrater och administratörer. Göder man den svenska avundsjukan måste man också vara beredd på konsekvenserna.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards