Direktlänk till inlägg 21 december 2018

Våra politiker skämmer ut vårt land.

Av Sven-Erik Hemlin - 21 december 2018 19:36


Att det närmar sig jul märks inte minst på min fru, som kommer att hålla mig sysselsatt de dagar som är kvar till någonting som för många mist sin betydelse. Jag vet många ensamma gamla som gruvar sig inför julen, som i bästa fall innebär att de åtminstone har risgrynsgröt på bordet. Men även en plastkorv med risgrynsgröt kostar nästan en tia och många bäckar små ... Det kanske blir extrapris på skinka i mellandagarna var det en som sa och längtansfullt tittade ner i kyldisken. Även om det rea på skinka i mellandagarna, vad ska jag med en trekilos skinka till som är ensam, var det en annan som sa.


I en tid då alltfler blir fattiga satsas det på storförpackningar av allting. Hörde en som frågade om det inte gick att dela ett kålhuvud, men ett halvt skulle då bli nästan lika dyrt som ett helt. När började affärerna sluta med servicen att dela det som är för stort för en person? Har full förståelse för att kunderna inte längre är köptrogna, av ekonomiska skäl tvingas människor bli prismedvetna och handlar där det är billigast.


Har många gånger påpekat att när en vara blir för dyr säljs den inte. Det gäller inte bara varor utan också tjänster. Landets skattebetalare får i dag inte valuta för sina pengar, de slösas bort på bidrag till de med ett arbete eller skattesänkning för de med höga inkomster. Att ingen politiker och då inte minst moderater insett, att de är inne på en väg som gör landet okontrollerbart är för  mig ofattbart.


De gula västarna i Frankrike fick ovälkomna följare som passade på att skapa oro genom våld och förstörelse. Med bistånd från Putin genom hans enorma förstörelseapparat kan man misstänka. Varför har inte vår regering anställt skickligare hackers som inte bara kunnat stoppa utan också kunnat lagt upp moteld och spridit virus och vilseledande uppgifter till Putins och Kinas proffs?


Många länder har satt i system att skapa oro på nätet runt om i världen, men ingen tjänar på att vår värld blir instabil. Tvärtom kommer alla att stå som förlorare och en lågkonjunktur är därför välkommen även om den kommer att ställa till stor ekonomisk skada för många. Kina känner redan av det Trump ställt till med, men det kommer ju även att drabba Amerika i slutändan. Europa står på något sätt offside och kan inte medverka alls, Brexit hänger som ett mörkt moln över alltihop.


Nåja, människorna behöver skakas om för att kunna tänka förnuftigt, många tänker inte alls utan följer med strömmen och gör som andra gör. Det är de som är förlorarna när det blir kärva tider, överlevarna blir de som vant sig vid att leva under knappas förhållanden. Att ställa om från att inte behöva vara försiktig med pengar till att ängsligt titta på kontot är en omställning som ger en läxa för livet.


Varför den senaste finanskrisen för tio år sedan inte ens lagts på minnet är svårt at förstå, det var en varningssignal att vår värld var på väg mot vägs ände. I vårt land kommer sittande regering att tvingas skaka fram pengar på ena eller andra sättet, men oavsett vilket sätt kommer det att skapa ett fruktansvärt motstånd. Man kan nästan se det här som förutbestämt, att det är dags för en förändring där den stora massan sätter press på den elit som styrt vårt land i fel riktning.


Regeringskrisen i vårt land har fått upp ögonen på invånarna att så här kan vi inte ha det. Vart det leder i förlängningen kan vi inte ens ana oss till, men våra politiker har själva ställt till med att en fråga måste ställas om de verkligen behövs. Tre månader har gått och landet rullar på, tänk om läkarna och sjuksköterskorna skulle strejka i tre månader, hur skulle det då se ut? Det är med andra ord inte våra politiker som är viktigast, det är människor som verkligen tar hand om invånarna på bästa sätt. Ingen vettig människa kan säga det om vårt byråkratiskt uppbyggda kontrollsystem, de ställer istället till med ett helevte för många. Och ansvarig för detta är våra politiker.


Politisk och byråkratisk styrning blev det forna Sovjetunionens och satellitstaternas fall. När det blir för många som vill vara med och bestämma blir det kattskit av alltihop. Bestämmer gör inte Arbetsförmedlingen de följer bara idiotiska beslut. trots det måste nu tusentals personer bort från AF, samma sak borde naturligtvis även gälla politiska uppdrag. De anställda på AF gör mer rätt för sina löner än många politiker som blivit en tärande del som pungslår det vi kallar den gemensamma kassan.


Problemet är att våra politiker sett sig själva som en garant för vår demokrati, men genom sina beslut visat att vi inte längre fungerar demokratiskt. De har alltså bevisat för svenska folket att de definitivt inte behövs för att bevara vår demokrati, utan snarare utgör en fara för vår en gång så omtalade demokrati. Det här har varit uppenbart för många i årtionden sedan men svenska folket har blundat, eller snarare haft fullt upp med sina egna liv som trasslats till av makthavande politiker.


Våra politiker och byråkrater gör det lätt för sig genom att ha skapat en norm för hur landets invånare är. Kristerssons påhopp på arbetslösa och sjuka får mig att häpna över att en människa kan vara så otroligt dum. Men det är flera av partiledarna som uppvisar en skrämmande syn på hur verkligheten ser ut för en mycket stor del av invånarna. Hur skall dessa politiker ens kunna föreställa sig hur det är att kunna köpa mat, kläder och medicin när det i bästa fall blir runt femtonhundra kvar efter att de fasta kostnaderna betalts, när de själva har runt trettio tusen på kontot att röra sig med?


Det är först när våra politiker tvingas leva under samma förhållanden som alla andra vi kan få ett rättvisare samhälle. De är förhoppningsvis som folk är mest, varken klokare eller dummare, vilket betyder att de inte heller kvalificerar sig för de höga löner som invånarna tvingas betala. Det handlar ju om pengar invånarna betalat in för att få en fungerande skola, vård och ett skydd i form av poliser. Inte ens det klarar våra politiker av att ge svenska folket, vilket är en skam. Våra politiker skämmer ut vårt land.


Med det önskar jag de som läser det här en riktigt god jul.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards