Direktlänk till inlägg 12 december 2018

Vårt samhälle måste anpassas efter invånarnas behov.

Av Sven-Erik Hemlin - 12 december 2018 19:39

Så kom då beskedet att landet nu skall styras efter en M och KD budget och jag kunde inte annat än gapskratta åt eländet. Om inte det här kommer att orsaka en folkstorm så inte vet jag. Kan inte se det som annat än att Åkesson nu gjort det misstag många väntat på, nu kommer även SD att hamna i skottgluggen. Det hela är ett stort skämt och utan Åkessons hjälp hade det här hånet mot en majoritet av svenska folket inte kunnat genomföras.


Sorgligt men sant, våra politiker har glömt bort vilka de skall representera, nämligen invånarna. Ingen imponeras över deras maktkamp, tvärtom upplevs de som enbart löjliga. Anledningen kan till stor del tillskriva att politiskt arbete mest skall ses som att tillhöra en exklusiv klubb där det idkas inbördes beundran. Att vara en duktig debattör och retoriker ger hög status, även om ingen blir klok på vad dessa personer egentligen säger.


Man talar inom politiken om gräsrötter, de som i det tysta stöttar och jobbar ideellt för partierna, men det är tunnsått med det numera. Medlemstalen inom partierna är på en nivå som väcker misstanke om att de kvarvarande medlemmarna har betalda förtroendeuppdrag av något slag. Har därför full förståelse för att vårt politiska system inte längre fungerar demokratiskt och att invånarna upptäckt det.


Det senaste tecknet på vad som kan hända när folk tröttnat på att politiker försöker styra invånarna istället för att göra sitt bästa för både invånarna och landet, har vi kunnat se i Polen och nu inte minst i Frankrike. Diktaturfasoner straffar sig alltid på ena eller andra sättet, men det är folket som måste sätta ner foten att det får vara nog.

Besluten som ligger bakom de uppenbara orättvisor som finns i vårt land är om inte diktaturfasoner så i alla fall fråga om maktmissbruk eftersom besluten tagits över huvudet på invånarna.


Valet i Amerika visade att det inte var rök utan eld när det talades om hur kvinnorna engagerar sig för att få till en förändring. Visserligen fick Demokraterna bara makten i representanthuset, men man kan säga att valet kom lite för tidigt, för än så länge går ekonomin på högvarv vilket skonade Trump från ett svidande nederlag. Det är först till våren många amerikaner kan se vad Trump ställt till med genom sitt handelskrig när bilfabriker lägger ner och underleverantörerna tvingas avskeda.


Vad vi har framför oss är effekterna av handelskriget, det kommande Brexit och en lågkonjunktur som väntar runt hörnet. Att i det läget ha en tandlös minoritetsregering gör vårt land utsatt för obehagliga överraskningar. Den som skryter över sin plånbok kan snabbt komma underfund med hur tunn den kan bli. Dessutom är sättet hur statens plånbok fyllts resultatet av ett svek mot en stor del av svenska folket.


Kommer efter som Arboga öl sa man förr, samma sak med den rödgröna regeringens ständiga hjärnsläpp medför en höjning av drivmedelsskatten efter nyår. Även i vårt fall kom valet lite för tidigt, vilket Miljöpartiet kan vara glada för. Miljöpartiet skulle aldrig suttit med i en regering, de har orsakat mycket stor skada för en stor del av befolkningen. Inte minst orsakade av alla de slags miljöskatter och avgifter som tillkommit senaste fyra åren.


Men en sak som det här fört med sig är att folk börjat tänka hur de skulle vilja ha det, eftersom de varje dag tvingas leva i ett samhälle de inte vill ha. Det i sin tur ger näring åt de nya rörelser som växer fram i kontrast till den traditionella politiken. I ett land som säger sig vara en förebild hur en demokrati skall fungera, anser allt fler att vi måste återinföra demokratin. Jag ser det som ett bevis på att vi inte längre fungerar som en demokrati, utan styrs av en elit som tagit på sig att vara invånarnas företrädare.


Man talar om politikerförakt men i själva verket är det ett missnöje mot våra politikers sätt att hantera sina minst sagt lukrativa förtroendeuppdrag. Har tidigare pekat på att miljön och utrotningshotade djur kostar invånarna enormt med pengar, men har dessa saker verkligen rösträtt? För de skattepengar som betalas in skall staten, kommunerna och landstingen i första hand se till att invånarna får valuta för sina skattepengar, svårare än så skall det inte behöva vara.


Om inte invånarnas väl och ve går i första hand växer missnöjet och det känns inte längre angeläget att betala skatter. En överväldigande majoritet av invånarna kan inte skatteplanera, inte heller har de fria resor eller att resorna är avdragsgilla. Har svårt att förstå varför inte reseavdraget får utnyttjas fullt ut och varför bilavdraget tillåtits släpa efter som nu gjorts. Avdraget täcker nätt och jämnt kostnaden för drivmedel, skatt och försäkring blir därför en förlust för pendlarna. Hur länge tror våra politiker att invånarna är beredda att betala för att arbeta?


Tyvärr bottnar det här i att våra politiker inte har en aning om hur det fungerar ute i verkliga livet. De lever i sin egen värld och räknar med att en avgiftshöjning med ett par hundralappar har alla råd med. För de sämst ställda kan några hundralappar göra så att de inte har råd med vad de behöver för att överleva. Det är denna okunskap om hur det verkligen ser ut för många som är en del av förklaringen till det senaste valet.


Det politiskt uppbyggda kontrollsamhället var en underskattning av vad det skulle komma att innebära. Om människorna upplever att de styrs med tvång sätter de sig på bakhasorna och stretar emot. Vad jag kan förstå är det vad som nu händer och vårt politiska maktsystem kommer att sättas under press. Vi står inför att det nu är våra politiker som ställs inför att rätta sig efter folket och inte tvärtom.


Utan ett folk kan inte det politiska maktsystemet överleva och folket är på väg att ta av våra politiker makten. Det är inte längre svenska folket som skall anpassa sig till politiska beslut, det är våra politiker som måste anpassa sina beslut efter hur vårt samhälle ändrats och invånarnas behov.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards