Direktlänk till inlägg 17 december 2009

Det är dags att svenska folket börjar tänka själva och handlar därefter.

Av Sven-Erik Hemlin - 17 december 2009 07:25


Jag börjar tycka synd om vår skolminister, det är ett enormt problem han fått på halsen. Orsaken är inte bara kommunernas inkompetens och ständiga brist på pengar, kaoset i skolan kan härledas till slutet av sextiotalet. Man kan förstå socialdemokratins motvilja att försöka reparera skadan, partiets ledande har aldrig gjort några misstag.

  En insändare i dagens Gefle Dagblad tolkade jag som ett förtvivlat rop på hjälp av en lärare, de administrativa uppgifterna tar knäcken på både kropp och själ. Samma sak klagas det på inom sjukvården och man kan fråga sig vilket som är viktigast, en massa statistik eller att människor verkligen får möjlighet att utöva det yrke de utbildat sig till.

  Jag känner lärare som varit med i många år, alla är överens om att det snabbt gått utför sen kommunerna fick överta ansvaret. Rektorer har tillsatts som visat sig inte ha de kvalifikationer som är nödvändiga, nämligen att vara ”lagledare” för lärarna. Istället har rektorer fungerat som nickedockor och följt de politiska kraven på att skolan måste spara pengar.

  Vad det bevisar är upp till var och en att avgöra, för min del har jag åsikten att lokala politiker inte ens borde få komma i närheten av en så ansvarsfull verksamhet som skolan, inte heller invånarnas skattepengar. Man kan inte begära att så kallade folkvalda ska ta på sig ansvaret för våra skolungdomars framtid, de klarar inte ens av att ta ansvar för den vuxna befolkningen.

  Under de senaste tio åren har det klagats mycket på skolan men ingenting har gjorts. När det nu visar sig att vi ligger i botten när det gäller utbildning, beror det på helt andra orsaker än bristande intresse för en bättre skola. Pengar exempelvis är någonting som gjort att skolledningar skyller ifrån sig med att det saknas resurser. Genom att hänvisa till bristande resurser, bryter både ansvarig skolledning och kommunen mot lagen att alla har rätt till en utbildning.

  Det kommunala fiaskot med att kunna hantera skolan, verkar få till följd att staten är beredd att ta över ansvaret igen. Skolan är statens angelägenhet, det är ofattbart att ansvaret kunde överföras till kommunerna. Men med det vikande stödet för nuvarande alliansregeringen, kommer alldeles säkert skolan att förbli som den är lång tid framöver.

  Man får ofta en känsla av att landstings- och kommunledningar inte är vuxna uppgiften, det saknas både utbildning och kompetens. Rävspelet med att skapa allianser har inte gynnat landets invånare, utan tvärtom skapat en osäkerhet.

  Mona Sahlin tuggar envist på med att allting ska återställas, kosta vad det kosta vill. Det svårlösta problemet är att svenska folket lärt sig stå på egna ben de senaste åren, de kan mer om verklighetens problem än Mona. Inte ens pensionärerna håller med Mona, eftersom de inser att allting kommer att bli dyrare och vad hjälper då att få tillbaka någon hundralapp.

  Konsten att styra ett land, kommun, eller landsting är att kunna organisera och få pengarna att räcka till det som behövs. Men vad är det egentligen vi behöver? Det borde vara den första frågan de politiska makthavarna ställer till sina väljare, innan de beslutar om saker som de tror att folket behöver.

  Har läst någon gång att en dikesgrävare kan lära oss mer än en högtalande förkunnare, ett barns intuition mer än en visdomslärare och det finns mycket sanning i det. Vad som ständigt händer är ju att vi ofta blir förda bakom ljuset av auktoriteters tvetydiga uttalanden, det är dags att svenska folket börjar tänka själva och handlar därefter.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards