Direktlänk till inlägg 29 oktober 2019

När skall invånarnas oro tas på allvar?

Av Sven-Erik Hemlin - 29 oktober 2019 18:40

Precis som inför senaste Riksdagsvalet är det lätt att uppfatta hur lite partierna egentligen bryr sig om de växande grupperna människor som lever under, på eller strax över fattigdomsgränsen. Det är många och det kommer att visa sig i form av sjunkande konsumtion. Lägger man dessutom till de som istället för att konsumera försöker föröka sina pengar genom att placera dem, har vårt land hamnat på ett sluttande plan.


Det ekonomer nu börjar oroa sig för är hur kraftigt det lutar utför och vad som orsakat det bekymmersamma läget. Naturligtvis är det alldeles rätt att analysera de misstag som gjorts för att kunna eliminera skadorna. Men att rätta till alla misstag som gjorts är en omöjlighet så de får inrikta sig på vad som kan begränsa skadorna.


Vid grävandet har hittats en rapport från OECD som den då borgerliga regeringen begravde så effektivt att den hittats först för ett tag sedan. Det var tydligen ingen tillfällighet att kronan utsattes för en dyrbar attack, vi hade en regering som i maktberusning ledde in vårt land på helt fel väg. Vi är fortfarande på den vägen, men eftersom invånarna insett att de verkligen kan påverka finns hopp om att det i alla fall planar ut.


Har i min ensamhet suttit och funderat över vad som kommer efter det samhälle vi nu har. I och för sig borde jag vid min höga ålder inte ägna en tanke åt framtiden utan lägga all kraft som finns kvar på den bedrövliga nutid vi har fått. Det slog mig att det här är precis vad som händer när inte invånarna fått vara med och bestämma, men samtidigt har det politiska etablissemanget genom att inte ta tag i problem gett invånarna en möjlighet att påverka.


Människorna har förändrats på ett sätt man knappast kunnat ana för bara några år sedan. Den största förändringen har skett hos de äldre med låga pensioner som tidigare fogat sig i vad de makthavande bestämt. Nu är de på krigsstigen och de gamla partierna har blivit tagna på sängen. Pensionärer, de som av sjukdom hamnat i ekonomiska problem samt övriga svaga grupper är människor som kan räknas i miljontal, det är alltså människor våra politiker oavsett partifärg måste hålla sig väl med.


Det räcker inte längre för politiker att säga vad de tror invånarna vill höra, det har gått så långt att det måste hända saker invånarna kan se för att tro på det. En myt som skapades för många, många år sedan är att ju fler som engagerar sig aktivt inom politiken stärker vår demokrati. Svenska folket har insett att ju fler kockar, desto sämre soppa. Eller snarare har det stora antalet politiker blivit en kostnadsfråga och vår omtalade demokrati fungerar inte längre. Den har inte fungerat sedan långt tillbaka i tiden men framstår tydligare i dagens läge.


Arbete ger hälsa och välstånd sa man en gång i tiden, i själva verket blir människorna bestulna på sina liv av att arbeta. Med de tekniska hjälpmedel som redan finns skulle bara ett fåtal behöva jobba, om de själva vill göra det. Det är först när människan uppnår en ålder då de borde kunna njuta av de sista åren, som de inser att de blivit grundlurade. De har helt enkelt fött en massa människor som levt på att de arbetat, de själva har fått den minsta utdelningen av sitt arbetsslit.


När även gamla delar med sig av sina erfarenheter på sociala medier når det även de unga. De som i princip har livet framför sig men blir uppmärksammade på att de fram till sin pension tvingas leva ur hand i mun medan andra lever helt andra liv på deras inbetalade skattepengar. Det här är vi inte ensamma om, även i andra länder har det här uppmärksammats.


I vårt land räcker knappast polisen till om vi skulle får uppleva samma sak som i Hong Kong med protesterande människor på gatorna. Antagligen skulle många poliser sälla sig till de demonstrerande eftersom de behandlas lika illa som de protesterande. Våra politiker har lyckats med att få folket emot sig och det kan bara sluta på ett sätt, de makthavande måste vika ner sig.


De orättvisor som finns går inte att rätta till genom att dribbla med skatter utan att alla får en ekonomisk plattform att stå på. En ekonomisk trygghet som ser till att invånarna har tak över huvudet mat på bordet och kläder på kroppen. Det är makthavande politikers uppgift att detta kan genomföras. Vad det kommer att handla om är prioriteringar, det vill säga invånarna och deras behov måste gå i första hand.


I framtiden har vi inte råd med att ödsla pengar på saker som inte är till invånarnas bästa. Det betyder att politiska ideologier hör till det förgångna och därmed också det politiska system vi har. Om de politiska makthavarna är av annan åsikt bör de snarast ersättas med personer som accepterar att det är folket som bestämmer. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards