Direktlänk till inlägg 25 oktober 2019

Visst är Sverige fantastiskt.

Av Sven-Erik Hemlin - 25 oktober 2019 20:54

Det är en orolig tid vi lever i, det gäller inte bara för vanligt folk, utan även för våra politiker. Det en gång idiotsäkra "yrket" går mot en oförutsägbar framtid. I den nya tid som kommer går ingen säker, inte ens de som valt den politiska vägen. Precis som många misslyckade politiska vägar bortförklarats med att de inte nådde ända fram, kan vi nu se slutet på vårt politiska maktsystem som inte nådde ända fram.


Maktspråk genom ett propagandamaskineri har tidigare skrämt människor till tystnad. Men eftersom de budskap som sänts ut inte bejakats inifrån hos människorna har det inte lett till någon övertygelse. Tvärt om har människor börjat tänka själva och det tigande motståndet har blivit en fjäder som spänts och som förr eller senare slår tillbaka. Kanske har den redan börjat göra det.


Tror inte de politiska partierna insett att de genom att vara politiskt korrekta höll varandra om ryggen när flyktingsströmmen drabbade vårt land, upplevde många det som att de helt övergivits av sina politiska företrädare. De som drabbades av de avigsidor de makhavande aldrig ens kunde ana sig till, möttes deras oro av propaganda där de kallades rasister.


Nu är det vanligt (om man bortser från de extrema partierna V och MP) att de övriga partierna nu öppet diskuterar det som ansågs vara rasistiskt för inte så länge sedan. Till och med en femteklassare begriper att alla angrepp på originalet som motsatte sig de öppna gränser vi hade är den stora vinnaren. Alla försök att blidka de alltmer kritiska invånarna är tafatta försök att imitera originalet.


Kan du inte besegra din motståndare så slå dig ihop med honom är ett gammalt talesätt. Alla försök att hålla SD borta från att vara med har fått invånarna att sätta ner foten att nu får det vara nog. Det är de politiska partierna som skapat SD:s framgång, nu talar invånarna om för partierna att de haft och fortfarande har fullständigt fel. Men hur man än vänder och vrider på det sker det här på demokratisk väg genom att folkviljan avspeglar sig i väljaropinionen.


Folk i gemen är trötta på det politiska rävspelet som negativt påverkar stora grupper i vårt samhälle. Skyll inte på invånarna om det visar sig att SD blir överlägset största parti, det får de övriga partierna ta på sig. Det kan för många inte bli sämre om SD skulle få vara med och bestämma och det är ett underkännande av sittande regering.


Sittande regering är ett stort problem eftersom ytterligare två partier nu skall vara med och bestämma. Löfven ser man inte i rutan så ofta och det kan jag förstå, han har verkligen svårt att hålla reda på vad som sagts och det ger ju inga politiska poäng. Antagligen har han fullt upp med att i någon undanskymd vrå försöka förhandla till sig någonting att skryta med.


Men det lär nog dröja innan han kan göra det, höjningarna av pensionerna ser ut att gå i stöpet. Om så blir fallet har säkert både Löfven och partiet gjort sitt sista framträdande i regeringssammanhang. Den dag partiet hamnar i opposition gäller det att få in friskt blod i partiledningen, eller i alla fall personer med lite sunt förnuft.


Sunt förnuft fanns hos de gamla socialdemokratiska företrädarna och som de blandade med bondförnuft genom Hedlund. Det syddes ihop lösningar där de försökte sätta invånarna i första rummet, men sedan åttiotalet har det varit fråga om att rädda staten och bankerna från konkurs. Redan i mitten på nittiotalet skulle svenska folket sagt ifrån på skarpen, men både modet och viljan saknades.


Annat är det i dagens läge när till och med damer som närmar sig nittio svär ve och förbannelse över det parti som grundlurat dem under deras livstid. Som de gamla sjunga kvittra de unga brukar man säga och Socialdemokraterna har svårt att dra till sig de unga. Det enda som förvånar de unga är att partiet fortfarande har över tjugo procent. Men det är inte så konstigt eftersom det är så många som är beroende av att partiet är störst. Snart är det inte det och oron växer ute i landet.


Dale Carnegie skrev någonting minnesvärt en gång för länge sedan. Ni kan vinna fler vänner på två månader genom att ägna andra människor ett uppriktigt intresse, än ni kan få på två år genom att försöka intressera andra för er.

 

Tänk igenom orden han skrev och inser säkert att det är vad den politiska turbulensen handlar om. Våra politiker kämpar om makt och numera även överlevnad och förbiser helt den alldeles för stora gruppen människor i vårt land som har det svårt. Svinhugg går igen brukade man förr säga och det är väl vad de politiker som varit med alldeles för länge nu kommer att få känna av. Man tar sig för pannan, SD har blivit det nya arbetarpartiet och de äldre och svaga gruppernas företrädare. Visst är Sverige fantastiskt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards