Direktlänk till inlägg 16 oktober 2019

Man biter inte ostraffat den hand som föder dem.

Av Sven-Erik Hemlin - 16 oktober 2019 18:10

Man kan inte annat än tycka synd om Stefan Löfven. Han lade äggen i samma korg, stod på huvudet och äggen krossades, det blev till pannkakssmet som han nu är vilse i. Jodå, Socialdemokraterna har haft folkliga ledare som stått med fötterna stadigt förankrade i den svenska myllan, men det var drygt femtio år sedan, i modern tid har fötterna på ledarna varit i tomma luften.


Att föra en politik som skapar en bred bas att stå på är i och för sig inte svårt, det gäller att lyssna på vad folket vill ha. En gång i tiden efter år med fattigdom, hög arbetslöshet och ett världskrig ansåg invånarna att trygghet var en av de viktigaste grundpelarna för vårt samhällssystem. Politikerna lyssnade och det skulle skapas ett folkhem som tog handom invånarna från vaggan till graven. Men verkligheten ville någonting helt annat.


För att skyla över att krigshärjade länder hunnit ikapp och till och med förbi, lade vårt land sig i andra länders angelägenheter. Det skickades pengar till Sydafrika, Palestina, Kuba, Vietnam med flera som svenska folket inte hade någonting gemensamt med. Men pengarna togs från den gemensamma kassan utan att folket fått säga sitt, den som svenska folket betalade in till i form av höga skatter för att få ett tryggt liv från vaggan till graven.


Det började för många år sedan att pengar som kom in till vad de var avsedda för började omfördelas som det så vackert heter, i själva verket togs pengar där det fanns och lades där de fattades. Den karusellen har inte ens till dags dato slutat snurra, staten lägger numera beslag på pengar de inte har rättighet att ta av. Var och en förstår säkert att det finns en gräns då det hela kollapsar, det är bara den höga konsumtionen och högkonjunkturen som räddat de styrande.


Nu väntar en lågkonjunktur med alla de problem det kommer att föra med sig i form av lägre intäkter för staten, kommunerna och landstingen. Riksdagen har dubblerats men de offentliga verksamheterna som skapats för att hjälpa invånarna är dimensionerade för ett betydligt antal färre invånare än vad vi nu har. Den situation vi har i dag med alldeles för lite personal inom de viktiga verksamheterna kan härledas till saneringen av landets och bankernas ekonomi.


Det kommer efter som Arboga öl sa man förr och förr men numera säger man konsekvenser om felaktiga beslut som slår makthavarna i nacken som en bumerang de kastat. Göran Persson var säkert medveten om att export av bland annat sjuksköterskor till Norge, en nedbantning av psykvården samt att kommunerna fick ta över ansvaret för utbildning skulle få konsekvenser. Vad värre var, han konfiskerade ett par hundra miljarder av invånarnas pensionspengar. Ur detta har växt fram ett monster som näppeligen låter sig besegras.


För kommunpolitiker att ansvara för utbildningen har blivit en plåga, när de dessutom inte förstod hur viktig utbildning skulle bli i ett snabbt framväxande högteknologiskt samhälle kan vi nu se resultatet. Lärarna har sedan kommunerna tagit över nedgraderats till helt vanliga administratörer som haft alldeles för bra arbetsvillkor och löner. Allt färre är villiga att ta studielån för att bli lärare, det är en dålig affär i en verklighet då ekonomin styr.


Man trodde att där skulle ändå tokerierna få måttet rågat, men de fortsätter med nedläggning av skolor utanför stadskärnorna för att centralisera utbildningen. Var och en begriper att små enheter fungerar bättre än en stor som kommer att innebära transporter av elever till en sådan skola. För de unga kommer det att innebära långa dagar där fritid går åt till att ta sig till och från skolan. Idioti är bara förnamnet, men vad kan man begära av bypolitiker som är helt vanliga människor.


Som följd av många vansinniga beslut som helt kan lastas makthavande politiker är nedgraderingen av landets läkare. Deras dyrbara arbetstid har under alldeles för lång tid och efter hand i större utsträckning gått åt till att förtydliga sjukintyg som handläggare på Försäkringskassan inte begriper. Det borde räcka med sjukdomens art och ett avslutande ej arbetsför under en viss tid, men det har byråkratin och politiska direktiv satt stopp för.


Har full förståelse för att FK:s handläggare inte begriper den svenska de många utländska läkare som nu finns på många sjukhus och Hälsocentraler använder sig av, det gör inte många av patienterna heller. Därför är det viktigt att handläggarna begriper den diagnos läkaren ställt. Man kan förstå att inte minst de äldre funderar över vart de svenska läkarna tagit vägen. Jobbar nästan alla åt bemanningsföretag på något stort sjukhus eller har de tappat sugen och emigrerat? Klandrar inte de läkare som tagit det drastiska steget att söka lyckan i ett annat land där de uppskattas för sina kunskaper.


Med de minst sagt svaga politiker vi har är det inte förvånande att många unga tänker sig för innan de utbildar sig till lärare eller läkare, utbildningstiden är lång och kostar pengar som lånas och måste betalas tillbaka. De unga måste numera tänka om det är lönsamt eller inte för allt handlar om pengar. Eller har gjort det rättare sagt, nu har de unga genom de äldres misstag insett att livskvalitet är viktigare eftersom vi bara har ett liv.


De unga har insett att de genom arbete inte bara föder sig själva, utan även tvingas föda andra. Hela det politiskt skapade maktsystemet är en enorm kostnad för invånarna där politiker, byråkrater och administratörer blivit en kvarnsten runt halsen på invånarna. Skulle förvåna mig om vi inte får uppleva en ungdomsrevolt vägledd av Greta som inte har en aning om vad hon startat. Det går att sätta skräck i gubbarna som styr eftersom de lever kvar i en värld som inte längre finns. För våra politiker gäller att man biter inte ostraffat den hand som föder dem.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards