Direktlänk till inlägg 13 oktober 2019

Många makthavare är dummare än vi ens kan ana.

Av Sven-Erik Hemlin - 13 oktober 2019 18:15

Det räcker med att prata med gamla gråsossar som vänt partiet ryggen för att få höra vad som är Socialdemokraternas största problem. Enligt dem är det samarbetet med MP, för med sådana vänner behövs inga fiender. Vansinniga förslag som borde besvaras med att gå hem och dra någonting gammalt över sig, finputsas lite för att sämjan skall vara god. Kanske har det blivit för mycket av den varan eftersom MP och S nu är i luven på varandra.


Om man ser tillbaka enbart på de senaste åren har MP orsakat fördyringar som drabbat de sämst ställda värst. Man måste fråga sig varför MP:s företrädare överhuvudtaget tillåts få igenom förslag som bevisligen påverkar invånarna negativt. Om man tittar på vad de skatter som betalas in är avsedda för, finns ingenting om att rädda vår miljö, däremot att solidariskt stötta de människor som har det svårt. Det är en skam hur personer behandlas av Försäkringskassan och de urholkade trygghetssystemen som gör att människor får ekonomiska problem. Att det blivit så kan inte regeringen slå ifrån sig och enbart detta är skäl nog att regeringen bör avgå.


Naturligtvis skall vi vara rädda om vår miljö men det skall inte ske under tvång utan vara en naturlig övergång under flera år. Trots alla forskarrapporter vet vi inte vad som orsakat klimatförändringen. Torka och istider har förekommit tidigare, läste att jorden hade en torrperiod för 150000 år sedan, så av någon anledning är det kanske dags för en ny.


När klimathysterin blommar för fullt för det med sig någonting som vi knappast vill ha. Tuffare miljökrav kommer att skapa arbetslöshet, det anser i alla fall ekonomiska experter. Vad som oroar mig mest är hur vi skall kunna få färska varor i butikerna när transportföretagen skattats ihjäl.


Vad händer med alla som tvingas pendla till sina jobb om drivmedel blir för dyrt. Den som bor utanför storstäder kan knappast åka kommunalt eftersom det faller på sig egen orimlighet. Precis som med allting annat dras bussturer in i glesbygder (om det finns en busslinje) vilket skapar problem för människor med skiftande arbetstider.


MP måste vänja sig vid tanken att för de flesta boende utanför storstäder är bilen enda möjligheten. Men så är även fallet i storstäder, för vad händer när taxibilar måste stå därför att de inte kan få betalt för vad det kostar? Tänk på alla människor som är hänvisade till att ta sig till sjukhus med mera med färdtjänst, det problemet finns över hela landet till och med i storstäder. Med MP:s ständiga påfund om nya miljöskatter stannar vårt land, men det har inte det pyttelilla partiet fattat.


Det finns många regler som styr ekonomin, en gammal sådan är att om en vara blir för dyr säljs den inte. Den svaga svenska kronan gjorde att många tillbringade sin semester inom landet. Hur många som tillbringade den i bostaden och runt däromkring vet vi inte, men många gjorde sig inte råd att åka någonstans. För inte så många år sedan var det fortfarande billigt med en solsemester, men så blev både Euron och Dollarn dyrare att köpa.


För många känns det som att ha blivit berövade den enda ljusglimten under året. Men även reumatiker och andra med led- och muskelbesvär som behöver värme och sol har drabbats. Om man hårddrar vad MP fått igenom som fördyrar för både de svagaste grupperna och de med medelinkomst måste det anses vara människofientligt. Har därför full förståelse för missnöjet som gör att S blir mindre och SD fler på grund av regeringspartnern MP.


Eftersom det tycks finnas någon mekanism som styr det som händer kan vi förvänta oss en lågkonjunktur inom en snar framtid. Ja, snar framtid kan vara om ett halvår om det vill sig illa och det finns faktiskt olyckskorpar som kraxar om det. Ingen rök utan eld brukar man säga så visst lutar det åt att vi går mot sämre tider. Till och med "vanligt" folk begriper att det då blir stora problem att beskatta det som folk måste ha med nya pålagor. Om bensinpriset skall räknas upp som MP fått S att gå med på, blir det knappast roligt nästa val för något av de båda partierna.


Penningbrist kommer inte att drabba alla, men varje avskedad person blir för en del företag en tappad kund. När människor tvingas dra åt svångremmen sprids det som ringar på vattnet, det vill säga ytterligare jobb försvinner. Ingen önskar att det skall hända men vi får inte blunda för att det kan bli kärva tider. Var och en förstår säkert att miljön knappast kommer att sättas i första rummet när det blir så, då gäller det att människan räddas till varje pris.


Moder Natur som tagit hand om allting under miljontals år fram till dess miljövänner trodde sig veta bättre, har säkert ett sätt att korrigera det som blivit fel. Men vi vet att till och med dumma människor hittar de som är dummare och som ser upp till dem och det är antagligen förklaringen till att MP har några sympatisörer överhuvudtaget.


Det sorgliga är att när människan försöker hjälpa någonting blir allting helt fel. Minns att det räddades sälar som nu äter upp den fisk kustfiskarna en gång försörjde sig på. Så fort någonting ska skyddas uppstår problem för människan eller deras husdjur, titta bara vad som hänt när det gäller utrotningshotade rovdjur. Man skall aldrig underskatta människors dumhet, många människor i maktställning är dummare än vi "vanligt" folk ens kan ana.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards