Direktlänk till inlägg 6 oktober 2019

Man får inte vara blöt.

Av Sven-Erik Hemlin - 6 oktober 2019 20:08

Makthavande politiker är som de alltid varit, det är invånarnas sätt att tänka som förändrats och därmed ruskat om hela det politiska etablissemanget. Det är bara att gå tillbaka i tiden till när alliansen med Moderaterna i spetsen iscensatte ett samhällsexperiment som visat sig vara ödestiget för en stor del av invånarna. Folk blev indelade i rangordning, de rika överst sedan en fallande skala. de längst ner på skalan skulle sättas åt, ingen skulle kunna leva drägligt utan att jobba. Ja, utom avdankade politiker förstås. Nu är måttet rågat och folk är förbannade.


Trygghetsförsäkringarna ansågs vara bidrag och partierna i opposition fick ett gyllene tillfälle att platta till regeringen att det handlade om inbetalda avgifter och ingenting annat. Har inget minne av att oppositionen var högröstad vid det tillfället och nu i regeringsställning har det blivit sju resor värre. Det fanns ju ett vallöfte om lägst arbetslöshet i Europa och det når man inte utan att piskan används.


Med Löfven i spetsen har partiet kommit så långt från sin ideologi ingen trodde var möjligt. I alla fall inte de under alla år trogna gamla väljarna som hållit hoppet uppe men nu gett upp. De svaga gruppernas försvarare har istället blivit SD, som dessutom inte vikt en tum från vad de anser om fri invandring och flyktingmottagning. Som det ser ut på många platser i dagsläget är vad som helst bättre än den grupp som skapades genom januariöverenskommelsen. 


Har läst den ena teorin efter den andra om hur S numera bara är en bricka i det politiska spelet. Ytterst ansvarig är naturligtvis Löfven som tydligen tror att politik fungerar som löneförhandlingar. Enda förklaringen är att partiet har en ledare som inte är vuxen uppgiften att kunna komma helskinnad ur ett politiskt rävspel. Inte minst de äldre ser honom som en förlorare och ingenting att lita på.


Det finns mycket ilska på många orter, till och med kommunledningar är fly förbannade på regeringen. Och värre ser det ut att bli eftersom S nu ses som en förlorare och det är inte folk villiga att satsa på. Tappet till SD kommer knappast att kunna tas tillbaka, snarare kommer vi att se ännu fler fly från partiet. Det en gång så stora partiet har blivit en sällsynt fågel, eller snarare är det svårt att få grepp om det är fågel eller fisk.


Naturligtvis är det verkligheten som ställt till det, invånarna ser och berörs av fattade beslut som de aldrig skulle ställt sig bakom. Det politiska maktsystemet såg några år sedan omöjligt att rubba, men samma sak trodde ledarna för DDR en gång i tiden. Nu kan nämligen en ung tjej läxa upp de stora ländernas ledare och en enorm massa människor ställer sig bakom henne. Nu ifrågasätter allt fler vårt politiska styrelsesätt med välbetalda politiska företrädare i ett för invånarna okänt antal, men lever på skattebetalarnas pengar gör de.


Efter ett samtal jag hade med en som jag känt sedan ungdomsåren slog det mig att det är inte klimatfrågor som kommer att få politikerna i gungning, det är orättvisorna. Det rör sig om runt ett par miljoner människor som upplever det som att de blir orättvist behandlad av staten, det vill säga sina egna företrädare som sitter i riksdagen och trycker på knappar. De unga revolterar på ett sätt vi inte är vana vid, ett stort antal av dem är laglösa kriminella.


De skapar egna lagar och tar där det finns och lägger där det fattas. Det här fungerar som ringar på vattnet och nya tillkommer hela tiden. Vad som kommer att få det hela till att bli en ruggig historia beror på att oskyldiga människor drabbas och kräver hårda tag mot brottslingarna. Våra fängelser är redan överfulla så varför inte förlägga nya fängelser så långt norrut det går att komma. Närmaste bebyggelse bör ligga runt trettio mil från dessa fängelser och de avstånden finns bara längst upp i norr.


Med den mentalitet som finns hos de kriminella så kan man förmoda att det blir krig mellan olika grupper, men vad då? Det är ju inte precis personer som för vårt samhälle framåt så man måste resonera som Försäkringskassan att det kan kosta människoliv. Minns en monolog Lars Ekborg framförde som fick folk att skratta när en blind lurades ta sats för att hoppa över ett dike, men hoppade istället rakt in i ladgårdsväggen och slog ihjäl sig. Knorren var när Lars sa: Man får inte vara blöt. Ett ord som förr användes istället för känslig eller feg.


I vårt land har vi politiker som inte ens skäms över att vara blöt, de har gjort det till en sport att vara det. Ett finare namn för detta är politiskt korrekt, vilket i nutid måste ses som att ha ersatt det gamla blöt. Usch vad många blötdjur vi har istället för sådana som inte är blöt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards