Direktlänk till inlägg 4 oktober 2019

Tänk så tokigt allting blivit.

Av Sven-Erik Hemlin - 4 oktober 2019 16:14

Vår värld och inte minst vårt land är sannerligen uppochnervänd på många sätt. Vi har glesbygds- och bensinuppror tillika med att S har sitt egna uppror genom Reformisterna. Nu sällar sig även partianslutna kommunalråd och landstingsråd till klagokören. Utöver alla dessa har vi alla de som drabbats av de försämrade trygghetsförsäkringarna och de med usla pensioner. Folk i gemen har naturligtvis trott att människans väl och ve går i första hand, men så är det inte.


Man brukar säga att ingenting kan överträffa originalet och det har inte minst M och KD fått erfara vid sitt lappkast gällande invandring och flyktingmottagning. Folk är inte dummare eller har sämre minne än att SD var det enda parti som protesterade mot vansinnigheterna. En statsminister som välkomnade dem med öppna armar och de politiskt korrekta jamade med tror ingen längre på.


Problemet med vårt land och som funnits i många år är att våra politiker förlitat sig till att andra skall ta hand om de problem som uppstår. Den enorma byråkratiska apparaten får en vink om hur de makthavande vill ha det och läser det på samma sätt som fan läser bibeln. Skit samma om det går åt helsike för ingen kan ställas till ansvar.


Nu verkar det som att svenska folket är på väg att ge det gamla politiska etablissemanget en kollektiv bestraffning. Som en äldre man sa i affären, vi vet vad vi har men så vill vi inte ha det. Vi har fått ett samhälle där en klar majoritet inte vill ha det politiskt skapade samhället som inte är skapat för invånarna. Efter den senaste mätningen kommer vi säkert att få se både panikåtgärder och smutskastning.


För egen del är jag inte orolig över att SD blir största parti, om de inte får egen majoritet förstås. Men det skall bli intressant vilka eller vilket större parti som kommer att samarbeta med SD. Det naturliga vore S eftersom en stor del av SD:s sympatisörer nu är de äldre trogna kärnväljarna som burit upp  det en gång så stora partiet. Plus de som drabbats av de försämrade trygghetsförsäkringarna förstås. Svikna löften och en politik som gynnar de rika med de själva tvingas leva under fattiggränsen, tacka fan för att de blivit förbannade.


Nu står vi snart inför nästa stora utmaning, utöver ökande kriminalitet och ett utbrett missnöje med hur politiker sköter sina uppdrag, nämligen en lågkonjunktur. Många unga har aldrig varit med om det och det kommer att sätta djupa spår hos många. Vårt land lutar sig tungt mot tjänstesektorn men den är helt beroende av att det finns pengar att köpa tjänster.


Vårt tidigare stolta krona är numera en skräpvaluta och det ser inte ut att bli bättre inom långt tid framåt. Det betyder dyrare importvaror och stigande konsumentpriser. Eftersom många redan i dag har svårt att få det att gå ihop kan vi förvänta oss att när en vara blir för dyr säljs den inte. Redan brottas många butiksägare med problem, inte minst på grund av ökande e-handel och dyra hyror. Vi kan därför förvänta oss att många kommer tvingas bomma igen.


Läste att ett skrämmande antal låntagare inte klarar av en räntehöjning på 1 procent, vilket ger en vink om att den svaga kronan kan knäcka många låntagare enbart på grund av de prisökningar som är en naturlig följd av den svaga svenska kronan. Nästa stora folkstorm kommer därför att bli kostnaderna för den enorma invandringen och flyktingmottagningen som kommunerna redan nu sliter sitt hår över.


Det största misstag ett lands regering kan göra är att dela ut pengar från den gemensamma kassan och inte ge valuta för det pengarna är avsedda för. Har full förståelse för de partier som är emot snabbtåg som kommer att kosta flera hundra miljarder, de pengarna finns inte och svenska folket är inte villig att betala för en politisk utopisk dröm.


En dröm har också Greta som i ungdomlig dårskap utmanat ledarna i flera stora länder. Inom kort kommer säkert dessa visa upp vad erkänt skickliga forskare anser om de klimatmoduler som används och överbevisa dessa populistiska forskare som fått härja fritt under några år. Redan har femhundra erkänt skickliga klimatforskare utmanat de forskningsresultat som bland andra FN lutar sig emot.  Vad händer med Greta om hon lutat sig mot forskare som om det visar sig inte ha tillräckligt på fötterna?


Frågetecknen inför framtiden hoppar sig när det gäller alla områden, den viktigaste frågan är vad som händer med det som styr det mesta nämligen ekonomin. Läste för inte så länge sedan att de rika i dagsläget inte kan omvandla sina tillgångar i reda pengar, eftersom rikedomarna på papperet är mycket större. Tänk så tokigt allting blivit.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards