Direktlänk till inlägg 28 mars 2019

Ur led är tiden.

Av Sven-Erik Hemlin - 28 mars 2019 19:18


Ur led är tiden, lät William Shakespeare sin Hamlet konstatera redan för 400 år sedan. Den politiska debatten som förs för tillfället berättigar en återanvändning av det bevingade uttrycket. Plötsligt börjar svenska folket höja rösten mot de orättvisor som skapats efter år av tystnad, som fått våra politiker att tro att de gjort rätt. Det är alltså inte bara på den politiska arenan  det är upp- och nervända världen som gäller, vad har hänt med det tidigare tåliga och stillatigande svenska folket?


Alla som befinner sig i verkligheten upplever säkert att folk sannerligen inte skräder på orden när det gäller våra politikers totala brist på kompetens. Vi har därför fått pensionärsuppror, glesbygduppror, drivmedelsskatteuppror för att nämna några, men det är säkert många fler uppror på gång. Och det kan inte bli annat eftersom våra politiker inte vet vad som händer i verkliga livet.


Ibland får man känslan av att våra politiker tror att vi lever i ett utopiskt välfärdsreservat dit tiden inte når. Det som i förtid spräckte den vackert uppmålade tavlan var flyktingmottagningen där inte minst Alliansen med Moderaterna i spetsen gjorde en enorm missbedömning. Att alla partier utom SD hakade på lade grunden för det som nu händer och som inte minst KD dragit nytta av för stunden och som antagligen även M hakar på. Just nu tycks det vara vad som är i takt med tiden men det verkar mätas med timglas så det gäller att vända på det annars rinner tiden ut.


En övervägande del av svenska folket var inte villiga att öppna sina hjärtan för de hitkommande eftersom de insåg att det också skulle betyda att också öppna sina plånböcker. De ankommande kostar både pengar och resurser skattebetalarna betalat för genom sina skatter. En majoritet av invånarna har inte råd att dela med sig eftersom de själva tvingas leva under kärva ekonomiska förhållanden.


Vårt land hade svängdörrar istället för gränsövervakning och när dörren är öppen slinker tjuven in sa man förr. Ingen politiker vill kännas vid att de var med och hälsade alla dessa människor välkomna. Det var många med inte rent mjöl i påsen som tog chansen, dörren stod öppen för organiserat brottslighet och tiggeri, men också för en hel hög med svartarbetare.


Vårt land hade ingen som helst beredskap att ta emot en massa människor, de makthavande hade inte ens klarat av ge svenska folket en fungerande skola, vård och omsorg. Det visade sig också att polismakten inte bara var underdimensionerad utan också snöpt av politiska direktiv.


Det sorgliga är att det vi nu kan se bara är början, problemen kommer att växa till den dag det inte längre är möjligt att hålla ihop landet. Kanske kommer vi att få uppleva samma kaos som i England där parlamentariker säger nej åt alla förslag gällande hur Brexit ska gå till. Skulle inte förvåna om det hela slutar med att det blir en ny folkomröstning eftersom de som röstade för ett utträde inte hade en aning om vad det innebar.


Så har vi haft det i vårt land också, att de minst informerade fått säga sitt vid folkomröstningar. Skulle en folkomröstning göras om kärnkraften i dagsläget skulle säkert motståndarna till kärnkraft köras över rejält. Vårt moderna samhälle slukar massvis med el och det kommer knappast vindsnurror att kunna förse oss med. Genom att följa med i den tekniska utvecklingen har alla broar bränts, så det är lite som att har man tagit fan i båten får man ro den i land också.


Det är ingen vild gissning att sittande regering tvingas fatta beslut som går stick i stäv med tidigare beslut. Man kan säga att de makthavande tvingas anpassa sig till verkligheten istället för hur de anser att den skall vara. För hur det än är styr verkligheten våra liv vilket vi inte minst får känna av om det kommer en lågkonjunktur. Ja, det är inte fråga om den kommer utan snarare hur snart den kommer.


Det första som måste göras är att förbjuda utredningar som är föråldrade innan de hamnar på beslutsfattarnas bord. Istället måste det skapas expertgrupper fristående från politiker som på kort tid analyserar för och nackdelar. Det skulle i nittionio fall av hundra innebära att politiska ideologier skulle skjutas i sank. Ideologier kan inte ses som annat än trosläror som baseras på önsketänkande och att få makt att styra människors levnadsvillkor.


Det är precis vad som hänt, men den förändring vår värld genomgått enbart de senaste åren har fått människor världen över att sätta sig på bakhasorna. De vill inte bli styrda, de vill själva bestämma över hur de vill leva. Har full förståelse för att politiker vill få kontroll över sociala medier, tysta grävande journalister som med lätthet hittar det ena smaskigare än det andra. Att papperstidningarna försvinner är bara en naturlig följd av att politiska makthavare kunnat strypa det stöd tidningarna haft.


Det som händer på nätet kan liknas vid underjordiska rörelser som sakta med säkert drar till sig sympatisörer. Vi kommer att få höra mycket om Medborgarlön, som om arbetslösheten ökar kommer att få en växande skara sympatisörer. Det berör ju faktiskt en majoritet av invånarna eftersom trygghetsförsäkringarna inte är värda namnet.


För politiker gäller det man sa förr: Ge någon tillräckligt med rep så hänger de sig själva. Det är de ständiga politiska misstagen som bäddat för möjligheten till förändring där invånarna ger order om hur vårt samhälle skall se ut i framtiden. Det kallas att folkviljan styr, vilket är på tiden att det fungerar som det är tänkt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards