Direktlänk till inlägg 24 mars 2019

Upp som en (S)ol och ner som en pannkaka.

Av Sven-Erik Hemlin - 24 mars 2019 18:34


Det är inte acceptabelt, det är förskräckligt, ja det är många uttryck Löfven haft om saker som hänt i vårt land. Nu händer förskräckliga saker inom partiet också och det är antagligen inte acceptabelt. Trilskande partikamrater tycker det är dags att partiet blir demokratiskt igen att det blivit ett Stureplansparti som en massa andra.  Men det skall man inte tala om på en kongress, nu är det full fart bakåt i tiden som gäller för att ta sats. Resultatet kan inte bli annat än att de hoppar i galen tunna.


Men nu är det som det är och den Socialdemokratiska ledningen börjar antagligen gräva fram gamla floskler som använts flitigt av partiet som går ut på att vi solidariskt måste rädda och bevara vårt med hårt arbete uppbyggda välfärdssamhälle. Vi äldre har lärt oss att vara solidarisk betyder att vi skall vara snälla mot våra stackars politiker i första hand, det som eventuellt blir över delas sedan ut som småsmulor och kallas reformer.


Partiets ledning har föråldrade idéer som de när verkligheten tränger sig på får många att tänka på stenåldern. Partiets ledning slår ifrån sig alla förändringar och hänvisar till vad partiet gjort en gång för länge sedan. Eftersom de gamla vet att partiet sedan långt tillbaka lovat mer än de kunnat hålla, tappar partiet även de gamla trogna väljarna. Det är därför inte förvånande att det börjat talas om att vår demokrati måste återupprättas, eftersom det vi nu har inte fungerar som en demokrati utan ett hopkok för att skydda den politiska makten.


Valet blev en näsbränna för partiet och i eftertankens kranka blekhet har en grupp som kallar sig reformister kommit fram till att partiet övergett inte bara de svaga grupperna utan även de som bor utanför storstädsområden. De delar av vårt land som inte haft en storindustri har Socialdemokraterna aldrig brytt sig om, det var partiet som utrotade småbönderna och spred ut lögnen att småföretagare var fifflare.


Protesterande äldre klagar nu högljutt att pensionssystemet är förkastligt och orättvist. En allt större grupp klagar att trygghetsförsäkringarna måste återställas. Arga röster höjs mot den service staten är skyldig att utföra knappast existerar utanför storstäder. Vart tror sossarna att folk kommer att flytta när storstäderna får problem om lågkonjunkturen blir långvarig? Vad jag kan se har partiet och dess nuvarande ledning inget som helst svar.


Att partiet minskar beror till stor del på att det vänt ryggen åt de svaga grupperna och landsortens befolkning. Det finns lika mycket folk utanför som i storstäderna och de har börjat kräva att få samma tillgång till den service de betalar för som storstadsborna. Det röda Norrland har bleknat, det finns inte många fästen kvar där Socialdemokraterna styr kommuner och landsting.


Har full förståelse för att våra politiker uppfattar de unga som det gåtfulla folket, de har inte en aning om hur de tänker. De unga tror på det de kan se och vad de med några tryckningar på telefonen kan kontrollera och få fram fakta som säger att politikerna har fel. Bristen på lärare och studiematerial har gjort att nätet är den uppslagsbok ungdomarna förlitar sig till på de lärarlösa lektionerna.


De unga är i dag betydligt självständigare och saknar disciplin eftersom de aldrig fått lära sig det. I en inte alltför avlägsen framtid har vi en mycket stor skara ungdomar som inte vill foga sig efter de makthavandes beslut och trilskas på alla tänkbara sätt. Men framförallt kommer de att kräva rätten att bestämma över sina egna liv, det kan man ofta höra av unga.


Formerna hur det skall bli möjligt växer fram efterhand som vårt samhälle förändras. Det finns en stor skara olyckskorpar som kraxar att vi redan till sommaren kommer märka av den förändring som sker i vår omvärld. Nu drabbas Amerika av en inverterad räntekurva som enligt ekonomiska experter förebådar att en ny finanskris kan slå till. I vårt land talas det bara om hur en klimatkatastrof skall kunna undvikas och att fler måste i arbete. Tacka för det, vi har ju tagit emot en massa människor som måste födas till döddagar. Jösses Amanda!


Vi har alltså en flyktingkris, en ekonomisk kris och klimatförändringens orosmoln svävande över oss. Ekonomer och meteorologer kan bara se på och rapportera när ekonomiska kriser och oväder oförhappandes dyker upp, ingen har lyssnat på varningarna och gjort någonting åt dem. Precis som med klimatförändringen kan ingen ekonom sätta fingret på varför det ständigt händer nya saker som på något underligt sätt hänger ihop. Hur det hänger ihop och påverkar blir ingen klok på eftersom de gamla ekonomiska teorierna och reglerna är satta ur spel.  


Den högteknologiska utvecklingen våra politiker undviker att tala om hotar även deras framtid. Finns det inga jobb går det inte att utöva hot mot de som av skilda anledningar inte kan jobba. Det märkliga är att den som är arbetslös inte är sysslolös utan har tid till att göra det som i många fall annars skulle kostat pengar.


Ur miljösynpunkt är hög arbetslöshet vad som kan spara på vår miljö, eftersom resor till och från jobbet måste ses som en miljöbov. Kanske till och med större än flygresorna det nu talas om. Det höga drivmedelspriset lockar knappast den som har mindre att röra sig med att nöjesåka. De partier som inte förstått det här ingår i den S-ledda regeringen och därför straffas av de som tvingas leva i verkligheten, nämligen de svaga grupperna och de som bor på landsbygden utan storstädernas bekvämligheter.


 Upp som en sol, ner som en pannkaka sa man förr och visst är det så att den som lyckas ta sig upp och sola sig i glansen riskerar att falla platt till marken. Det är denna ängslan som fått de rika att försöka samla så mycket i ladorna som möjligt, för en dag tar det slut och då ...

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards