Direktlänk till inlägg 19 mars 2019

Skall vi sätta en dumstrut på huvudet på våra politiker?

Av Sven-Erik Hemlin - 19 mars 2019 20:55


Det här med att vädret växlar är ingenting nytt, vad som är nytt är att det gör det över hela vår värld. De zoner som tidigare ansetts vara stabila drabbas nu av överraskningar precis som alla andra. Saker händer som det med förundran beskrivs som att det inte hänt på över hundra år, men det har alltså hänt liknande saker tidigare. Det har gjort att man börjat titta närmare på solens aktivitet, det kanske är där lösningen finns?


Skillnaden nu är att människan påverkat de naturliga cyklar som är en del av vår planets förändring. Skillnaden mot när den gamla Bondepraktikan var någorlunda tillförlitlig är nästan ofattbar, vädret växlar i en takt som gör att inte ens väderobservatörer hinner med i svängarna. I takt med att människan försöker rädda vår miljö avlöser katastrofer varandra på löpande band, det kanske är dags att ta Time Out och utvärdera de försök som gjorts.


Samma sak med att politiker är de som avgör invånarnas framtid. I den komplicerade värld som växt fram är det de minst kunniga som fattar beslut. Naturligtvis borde en utvald expertpanel med hjälp av konsekvensanalyser om hur invånarna påverkas utforma de beslut som skall fattas. Alla de felaktiga beslut som tagits gör att vårt land en dag hamnar vid vägs ände.


Politiker har ett bäst före datum precis som nästan allting annat. Människan når sin topp vid en viss ålder, sedan går det långsamt utför eller snarare blir människor mättade och anstränger sig inte som tidigare. Att vara folkvald skall ses som exempelvis tränare inom olika idrotter,  om inte önskat resultat uppnås byts tränarna ut, det är spelets regler. Visst finns det tränare som hållit på i många år men det är tack vare att de visat sig kunna prestera resultat.


Många politiker har aldrig kunnat uppvisa några resultat utan i många fall bara misslyckanden men finns ändå kvar. Det om något visar att det politiska system vi har är förkastligt. Jag vill gå så långt som att klassa politiken som en hobby som helst skall utföras ideellt. Många säger sig brinna för att förändra men lågan slocknar ganska så snart på grund av det tunggrodda så kalla demokratiska styrelsesätt vi har.


Vårt politiska styrelsesätt har övergått från att vara demokratiskt till att fatta majoritetsbeslut till varje pris. Det är av den anledning även småpartier som MP kunnat få igenom förslag som slagit hårt mot inte bara de svagaste grupperna i vårt land, de har även drabbat alla de som bor utanför storstäderna.


Våra politiker har inte lyssnat på hur invånarna vill att vårt samhälle skall se ut och har därför hamnat i den situation de nu befinner sig. Omställningen kommer att bli smärtsam för många som vant sig vid att folk har knorrat men mer har det inte blivit. Nu har de hamnat i ett läge då minsta felsägning eller ställningstagande kan vara avgörande för både dem själva och partiet. Ett utmärkt exempel är Annie Lööf och Centern som hamnat totalt snett i hur svenska folket tycket och tänker.


Motståndet mot SD visar att vissa partier fattat allvaret i hur en mycket stor del av invånarna ser på det politiska misstaget att ta emot alla dessa "flyktingar". Det är inte bara flyktingar som kommit hit utan även organiserade stöldligor, svartarbetare, tiggare mm som påverkar många orter i vårt land. Nu får vi även lägga till fega IS-krigare som med svansen mellan benen flytt från det förkrossande nederlaget. Har en känsla av att det inte är de som kommit hit som skulden skall läggas på utan de politiker som inte vågat ta tag i den heta potatisen.


Man kan inte hantera någonting så sprängladdat som ilskan hos de som upplever att det var helt fel att släppa in en massa människor i landet utan att veta vad de kan tillföra vårt land. Den första tanken borde ha varit om vårt land verkligen har råd att ta emot så många eller behöver dem. Redan innan flyktingströmmen gjordes neddragningar av det svenska folket betalar skatt för att få utfört och arbetslösheten hög.


Om jag inte tar alldeles fel kommer det att bli en kostnadsfråga våra politiker inte kan prata sig ur genom att använda retorik. Eller som Morgan Johansson ljuga om hur duktiga våra byråkrater var vid storbränderna och hur fantastiskt bra vårt land fungerar. Det fungerade inte vid Estonia katastrofen, inte heller vid tsunamin i Thailand och fungerade definitivt inte vid de stora bränder vi haft.


Frågan är om vi har haft en så stor samling klantiga ministrar någon gång som gör bort eller säger bort sig gång på gång. Vårt utrikesdepartement verkar vara en samling snedtänkande människor som ställer vårt lands säkerhet i skottgluggen. Det var till och med på vippen att en så klantig person som Kristersson kunnat bli statsminister tack vare det politiska rävspelet. En man som vid tidigare förtroendeuppdrag fått skattepengar att om inte gå upp i rök så i alla fall handla i fel händer. Dessutom totalt ovetande om vad som är försäkringar eller bidrag, enbart det borde rendera en dumstrut på huvudet.


Visst borde alla politiker ha en dumstrut på huvudet, precis som alla de som backat upp dessa personer.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards