Direktlänk till inlägg 27 februari 2019

Att vilja men inte kunna.

Av Sven-Erik Hemlin - 27 februari 2019 10:59


När man börjar göra saker för att undvika titta på nyheter på teve för att undvika se och höra politiker, inser man hur snedvridet allting blivit i vårt land. Ministrar är slingerbultar som använder alla sina inlärda kunskaper i hur retorik skall användas, ingen människa blir klok på vad de säger när de slingrar sig undan heta potatisar. En del av dem är för det mesta osynliga, som exempelvis Morgan Johansson. Nåja, inte så konstigt eftersom han kanske finns någonstans bakom någonting, han är inte precis någon som höjer sig över mängden.


Men det verkar som om våra politiker trixat färdigt, till och med de tidigare lojala fackförbunden har dragit åt sig öronen. Man kan förstå att det är bättre att försöka smörja medlemmarna istället för ett parti som bara smörjer det egna kråset.


När fackförbund ställer sig tveksamma eller helt enkelt slutar ge bidrag till Socialdemokraterna måste det utläsas som ett misstroende. Anledningen för Kommunals del anges vara att de inte får valuta för sina pengar. Av den förklaringen drar jag slutsatsen att svenska folket borde sluta betala in skatter eftersom de inte får vad de betalar för. Eller i bästa fall levereras en sekunda vara som inte minst skolan och vården måste anses vara numera.


Försäkringskassan är verkligen ett utmärkt exempel på hur premier till trygghetsförsäkringarna missbrukas. Kunde läsa att någon lagändring inte behöver göras för att rätta till och återge läkarna deras status, det är bara för socialministern att dra tillbaka de direktiv som getts. Det är med andra ord inte Försäkringskassan som är boven, det är nuvarande och tidigare ansvariga ministrar. Måste vara bekymmersamt att leva med att vilja men inte kunna, som tyvärr är kännetecknande för många politiker.


Makten utgår från folket har jag hört sägas många gånger, men så fungerar det inte i vårt land. Våra politiker märker inte av de nya strömningarna runt Stureplan, det är ute i landet man märker tydligt det motstånd som finns mot de politiska partierna. Det talades om Annie Lööf som statsministerkandidat under förra året, nu står både Annie och partiet som en dålig usla på att inse vad invånarna vill ha.


Folk är innerligt trötta på konfrontationspolitiker som gapar och skäller. Ibland funderar man över om de råkar lyssna på fel partis sufflör, som i fallet M och KD. Men tillbaka till Centern som inte längre har någon bas bland svenska väljarna, det har hamnat mellan stolar i takt med att bönderna blivit färre. Nu uppfattas C med samma skepsis som MP och retar upp istället för engagerar. Det är sorgligt när partistrateger läser av hur invånarna vill ha det på fel sätt.


Signalerna till Löfven före valet var att klippa banden med MP som är ett rött skynke för många av de gamla trogna väljarna. Med ett nödrop undvek Socialdemokraterna att få skämmas igen, men när stridsröken nu börjat skingras är det många som inte kommer att stödja partiet vid nästa val.


Ingen verkar bli klok på vad Löfven håller på med inte ens LO har man kunnat läsa. Jo, han vill regera till varje pris men vinner inga politiska poäng med det. Tvärtom börjar han få en stor grupp emot sig som är mäktigare än vad han är som statsminister. Han är inte ens profet i sitt eget län så det gick åt helsike när han försökte hjälpa till inför valet.


Den kohandel Löfven hållit på med som utmynnade i januariöverenskommelsen, bäddade verkligen för SD. Det enda partiet som inte ställt till med någon skada för svenska folket. Man kan förstå att Åkesson inte ens behöver åka runt och tala till folket, det gör de andra partierna åt honom. Det verkar nästan som att han har M och KD på kroken och som får föra ut partiets politik. Om så blir fallet skall då M och KD kallas för rasister? Eller kan det vara så enkelt att de båda partierna insett vad en stor del av svenska folket tycker och tänker?


Ja, det är lite dimmigt där också för vilken politik har egentligen SD? Förklarar de sig som ett högerparti och anammar skattelättnader för de rika och åtstramning för de fattiga hamnar partiet snart under tio procent. SD har ju faktiskt kunnat lova förbättringar för alla eftersom de insett att de inom överskådlig tid knappast kommer att tillhöra den inre kretsen. Men just det visar också att vårt land inte fungerar demokratiskt, det har inte de övriga partierna fattat.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards