Direktlänk till inlägg 25 februari 2019

Inget ont som inte för något gott med sig.

Av Sven-Erik Hemlin - 25 februari 2019 21:31


För några år sedan upplevde jag det som att det inte var många som ifrågasatte det samhälle vi fått. Jobbskatteavdraget gjorde naturligtvis sitt till, men det som hänt efter det är på grund av jobbskatteavdraget. Många har upplevt det som inte bara samhället förändrats utan också hur mångas liv förändras på grund av Försäkringskassan och pensioner och sjukersättningar som släpar efter. Har full förståelse för att alla de som gått in i väggen insett att livet och ekonomin förändrats. Det är inte bara arbetet som nöter, livet för många är mer komplicerat än vad det en gång var.


Inget ont som inte för någonting gott med sig brukar man säga, vårt hektiska samhälle har fått människorna att börja tänka. De drömmar om framtiden många i dag har är om personlig frihet. Den modrna människan är inte fri utan bunden till händer och fötter på grund av att de följt med strömmen. Många börjar se det som att tillräckligt bra ger tid till att ta hand om sig själva att ha ett bättre liv. Alla vet innerst inne att pengar inte ger lycka, det är bara en myt.


När man hör våra politiker tala om att vi måste jobba både mer och längre för att rädda välfärden är det dags att fundera. Som vårt samhälle nu ser ut kan man fråga sig vilket välfärdssamhälle som skall räddas, det politikerstyrda samhälle vi har är helt utan räddning. Anledningen till det är hur politiska beslut påverkat invånarnas liv negativt.


Staten kommunerna och landstingen har blivit en enorm börda för invånarna, men det är inte de som utför sina servicejobb som exempelvis lärare, läkare, sjuksköterska eller polis som är problemet, det är de politiska ledningarna. Det är fruktansvärt dyrt att försörja de som säger sig vara folkets företrädare. Någon tacksamhet visar inte de politiska företrädarna, istället beslutar de om höjda löner till sig själva och fördyringar för invånarna utan att be om lov.


För mig går inte det politiska styrelsesättet ihop eftersom de politiska företrädarna genom de tvångsåtgärder som skapats använder sina "arbetsgivare" som slavar. De själva har inget som helst ansvar som invånarna kan kräva från dem, det är obegripligt att svenska folket funnit sig i det så länge. Om jag inte har alldeles fel kommer svenska folket att på ena eller andra sättet ställa krav på att vårt styrelsesätt ändras radikalt.


Det politiska etablissemanget reagerar långsamt och det som är på väg att hända kommer därför en dag som en blixt från klar himmel för dem. Allting är politik sägs det och de nya idéerna om hur vårt framtida samhälle skall se ut kan man se genom att demokratirörelser blivit allt vanligare på nätet. När folk börjar tänka efter inser de att demokrati måste återinföras. Ett frö är sått, nu är det bara och vänta på vad som växer upp.


Våra politiker borde ha lärt sig läxan att det inte går att trampa på i de illaluktande ullstrumporna. Ian och Bert Karlsson var för tidigt ute, annars hade knappast SD hamnat i riksdagen. Precis som SD har behandlats löjliggjordes Ny Demokrati av de övriga partierna. Piratpartiet hade svårt att nå andra än de unga som begrep sig på vad företrädarna pratade om. De flesta svenskar visste inte ens vad Internet var för någonting. Många politiker visste inte det.


Ny Demokrati var först med att ifrågasätta invandring till ett land som haft hög ungdomsarbetslöshet i många år. Vad jag minns kallades de ändå inte för rasister men mötte hårt motstånd från inte minst Socialdemokraterna. De som börjat gräva i Socialdemokraternas förflutna är snart svartlistade för partiet är mäktigt, det har de som försökt fått erfara. Man kan misstänka att det finns ganska många lik i den rymliga S-garderoben.


Men så är det, inget parti är fläckfritt, men alla har varit måna om att skydda det politiska maktsystem vi har. Det här med att vara politiskt korrekt har ingenting med gentlemannamässiga handlingar att göra utan enbart att oavsett partifärg hålla samman mot de som vill ta makten ifrån dem. Man kan alltså förstå motståndet mot att släppa in SD.


Den sammanhållning man kunde höra när flyktingarna vällde in i vårt land var för att vara politiskt korrekt. Splittringen av alliansen har sett till att de flesta partier nu glömt bort att vara politiskt korrekt, men även SD har dragit sitt strå till stacken. I förlängningen är det här rena straffsparken för ett parti som vill återinföra demokratin i vårt land igen. Det är någonting de gamla partierna inte alls brytt sig om och därmed skapat orättvisor som de själva inte kan rätta till. Det har med prestige att göra, vem vill erkänna att de haft fel?


Träffar daglig dags personer som tidigare röstat på S, C, L och M som helt tappat förtroende för sina gamla partier. Vid nästa val kommer de att ställas inför att missnöjesrösta eller inte rösta alls. De flesta har sagt att det lutar åt att inte rösta alls under förutsättning att inte ett nytt parti de kan sympatisera med ställer upp. Det finns många människor som tänker så i dag.


Det här har inte att göra med förnyelse utan är helt och hållet resultatet av den inkompetens och handlingsförlamning välbetalda politiker uppvisar. För att ett nytt parti skall få vind i seglen gäller att locka till sig personer med kunskaper och lyskraft som frontfigurer. Det finns i princip inte många sakfrågor som måste åtgärdas, det räcker med att de som straffats under de senaste åren av vansinniga beslut hos Försäkringskassan får upprättelse och att vårt samhälle blir rättvisare. Frågan man då kan fundera över är hur många av dagens riksdagspartier som blir kvar, man vet aldrig vad folk tar sig till när de blir förbannade.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards