Direktlänk till inlägg 21 februari 2019

Vi måste bli en demokrati igen.

Av Sven-Erik Hemlin - 21 februari 2019 09:46


Jag har börjat fatta innebörden av att gå ner i viloläge, att helt enkelt koppla bort alla tankar om de dumheter som görs. Se på dem från ovan och skratta åt de personer som överskattar sin egen betydelse är lösningen för att få sinnesro. Det slår mig att vad våra politiker i själva verket försöker göra är att förhala den förändring som obevekligen kommer.


De flesta är säkert eniga om att politiker inte är ett yrke utan någonting de tagit på sig för att föra väljarnas talan. Misslyckas de med det skall de omedelbart ersättas med nya friska krafter mede en helt ny syn på hur de ständigt uppkomna problemen skall kunna lösas. För i den värld vi nu lever i gäller det att vara flexibel och kunna anpassa sig till vad de i snabb takt nya högteknologiska hjälpmedlen kan komma att ställa till med. Om det blir bra eller dåligt vet vi inte,, bara att det kommer att revolutionera vårt sätt att leva.


Smarta datorer och robotar blir hjälpmedel som gör att människor inte behöver jobba för att många saker och ting skall kunna utföras utan att nöta ut kroppar och psyken. De styrande tänker i banor som inte tillvaratar invånarnas intressen utan bara på den ekonomiska tillväxten. När det går ut över de grupper som anses tillföra minst genom låga inkomster, ålder eller sjukdom faller allt sönder och samman.


Ingen verkar tänka på att en smart dator kan matas med alla fakta och fungera som åklagare eller försvarsadvokat, där mål kan behandlas kan avgöras betydligt snabbare och troligtvis säkrare. En smart dator kan till och med hjälpa de styrande att täta till de kryphål som finns och som passerar det mänskliga omdömet. Men det mest fantastiska är att de smarta datorerna lätt kan ersätta de som kallar sig politiska företrädare.


Ingen säger det öppet men det finns en form av hatkärlek mot det stora landet på andra sidan "pölen". Man brukar säga att om Amerika får snuva får vårt land en rejäl influensa. Märkligt nog är det de sämsta influenserna våra politiker tagit till sig, inte minst att ju rikare en del blir desto bättre för alla. Det är faktiskt tvärtom har en del ekonomer kommit fram till, om inte de rika börjar dela med sig kommer de själva att bli fattiga.


Har en längre tid följt de nya strömningarna som orsakats av "envåldshärskaren" Donald Trump. Han har lyckats med att få de unga att se hur de inte vill ha det genom att krossa den amerikanska drömmen. Många unga har insett att de hamnat i låglönejobb men att de flesta kommer att fastna i dem. Ja, så länge de varar eftersom vi nu kan se början på en lågkonjunktur som bara väntar på att lägga i en högre växel.


Det är först när en lågkonjunktur inträffar som betydelsen av skillnader i inkomster märks tydligt. När arbetslösheten ökar och de små företagen tvingas slå handskarna i bordet. Det blir en kedjereaktion som påverkar hela samhället och staten, kommunerna och landstingen hamnar i en sits de inte kan hantera. Vad som  måste rättas till är nämligen de egna misstagen vilket skapar handlingsförlamning.


Egentligen är det skrattretande när vår regering talar om vad som skall ske om ett par år. Vi har nu en tandlös regering som tvingas slåss för sin överlevnad, men vad värre är för inte minst Löfven är MP:s medverkan. Har träffat många förtvivlade gamlingar som troget stöttat partiet sedan de fick rösträtt men nu fått nog. Kan förstå reformisterna inom partiet som tydligen insett det partiledningen inte gjort, att vårt politiska styrelsesätt är föråldrat.


Våra media och opinionsinstitut har stor del i att populistiska utspel får större gehör än de nödvändigheter som borde gå i första hand. Inför beslut ältar de makthavande vad som ger flest politiska poäng än vad som är bra för invånarna. De har varit så inne i kampen om makten att de inte insett att de helt förlorat kontakten med invånarna. Det våra politiker med utgångspunkt från sin drömvärld säger stämmer inte alls med den verkliga världen där en ständigt växande skara av invånarna anser att vårt samhälle blivit kass.


Skaran av missnöjda letar med ljus och lykta efter någonting nytt, de gamla partierna har spelat ut sin roll. Om avhopparna från MP eller de som vill reformera Socialdemokraterna kan dra till sig sympatisörer är svårt att säga, det är två partier på dekis det handlar om. Fram till nästa val gäller det att kunna presentera någonting hytt och som kan återinföra demokratin i vårt land. Ingen tycks tänka på det, men all makt ligger hos folket, det gäller att en ledargestalt kommer fram för att få folket med sig. Finns det någon sådan?

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards