Direktlänk till inlägg 9 februari 2019

Att vara politiskt korrekt, glöm det.

Av Sven-Erik Hemlin - 9 februari 2019 14:37


Satt och försökte tänka tillbaka på hur det kan ta tid att kunna se konsekvenserna av beslut som fattades i en tid som inte alls stämmer överens med den vi nu lever i. Svårigheten för de politiska beslutsfattarna är att kunna se de långsiktiga konsekvenserna. Göran Persson har fått kalla fötter på grund av beslutet att göra om pensionssystemet och konfiskera ett stort antal miljarder. Staten var i desperat behov av pengar vid den tidpunkten, men vid bättre tider skulle de ha betalats tillbaka.


Så blev det inte på grund av regeringar som strävat efter makt och glömde bort vilka de representerade. Sedan dess har politikers löner ökat och under samma tid har deras väljare fått det sämre. Det har skapats ett samhälle där orättvisorna börjar spegla vardagen i ett samhälle som blivit hårt och kallt. Vi har fått ett samhälle som allt fler inte vill ha.


Osäkerheten om vad som kommer att hända betyder att våra politiker måste vara ytterst försiktiga, det som anses vara rätt i dag kommer inte att vara det om några år. Enligt elbolagen ligger vi nu på gränsen när det gäller att klara elförsörjningen, det borde ha kunnat förutses av makthavande politiker. Istället uppmuntras ett allt elintensivare samhälle, eller snarare är det den tekniska utvecklingen som styr det hela.


Just nu styrs våra politiker av den klimatförändring som på olika sätt visat sig runt om i världen. Solpaneler och vindsnurror är ett komplement till elförsörjningen, inte en långsiktig lösning. Nu börjar forskare till och med tvivla på det de kom fram till för tio år sedan. Det som gjorts borde ha minskat problemet men istället ser det ut att förvärras.


Vårt lilla jordklot är bara en del i ett enormt universum som av någon anledning visat sig vara möjlig att bo på. Tyvärr gör giriga människor allt för att utnyttja och förstöra de tillgångar vårt lilla klot har. Det har blivit överbefolkat vilket medfört svält och krig för att decimera antalet. För att rädda vårt jordklot kommer människorna att tvingas bekämpa de giriga som suger ut alla övriga.


Vad som väntar framöver är konfrontationer av olika slag, men eftersom de fattiga är betydligt fler är det en hopplös kamp de rika har framför sig. Det märks tydligt hur hotet om en kommande lågkonjunktur påverkat aktiemarknaden, det läge vi nu är i kan ses som lugnet före stormen. Problemet med en lågkonjunktur är nämligen att den kommer smygande så att vi inte upptäcker allvaret förrän det är för sent.


Tidigast märker vi hur småföretagen får allt svårare och antalet konkurser börjar redan oroa ekonomer. Man kan tycka att det inte skall vara något stort problem, vilket våra politiker inte heller tycker. Men det är starten på hur det hela sprids genom hela vårt samhälle som satsat allt på ekonomisk tillväxt genom att så många som kan måste jobba. Det finns inget som helst säkerhetsnät när fallet kommer och arbetslösheten ökar. Skattebortfallet för staten, kommunerna och landstingen kommer att bli förödande.


Det spelar ingen roll om ett beslut om snabbtåg för flera hundra miljarder kommer att tas, det kommer inte att bli någonting av det. Vad de politiska makthavarna visat är att det finns pengar att använda till ett ändamål, det finns med andra ord tillräckligt med pengar till att förbättra för de sämst ställda. Ett snabbtåg skulle varken göra för eller till för vår miljö, men för de sämst ställda invånarna skulle det göra stor skillnad.


För mig är det inte förvånande att vårt land halkar efter i den högteknologiska utvecklingen, inte heller att Europa om cirka tjugo år hamnar på dekis. Det slog mig att våra politiker faktiskt är på väg att avskaffa det politiska styrelsesätt vi har. De kommer att få god hjälp av de unga som insett att som deras föräldrar levt vill de inte leva. Det de unga reagerat emot är att deras liv styrs av de som skall vara politiska företrädare och så vill de inte ha det.


Med den hawaiiregering vi nu har är det läge för att kräva förändring. Det vi har är en tandlös regering som tvingas vara populistisk och stryka alla medhårs. Men undantag av SD förstås som skulle visa sitt rätta jag om de fick komma med och bestämma. Inom SD finns många som då skulle hamna i rampljuset och försvinna i takt med avslöjanden.


Faktum är att SD har en minimal bas att stå på, troligtvis tre fjärdedelar av sympatisörerna är människor som har det svårt men inte får någon hjälp och därför missnöjesröstat. Skulle trygghetsförsäkringarna återställas och pensionerna höjas för att vara i takt med tiden, skulle inte SD ha många sympatisörer kvar. Av många äldre ses SD som enda sättet att kunna protestera mot det politiska etablissemanget.


Att Socialdemokraterna missat det förstår jag, partiet har under många år visat att de helt övergett sin gamla ideologi. Kan inte se det som annat än att den revolution som nu sker inom partiet skulle ha gjorts för länge sedan. Vi får se vad den nya parollen blir efter att den snedtänkande politiska ledningen fått träda tillbaka. För visst är det ledningen inom Socialdemokraterna som vägrat lyssna på vad invånarna vill ha.


Socialdemokraternas överlevnad finns inte inom toppen av partiet, skall det städas så måste nya friska krafter plockas fram. Löfven har visat att det inte behövs någon politisk vana, det som nu händer inom politiken följer ingen regelbok eller politisk korrekthet, utan det är fritt fram hur politiken skall framföras. Det räcker faktiskt att så snabbt som möjligt rätta till alla fel tidigare regeringar gjort och det är uppenbart för alla som inte är heltidspolitiker vad som blivit fel

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards