Direktlänk till inlägg 16 november 2018

Det är en sorglustig föreställning våra politiker bjuder svenska folket på.

Av Sven-Erik Hemlin - 16 november 2018 19:37

De politiska partierna och politiskt engagemang har alltid angetts vara grunden för vår demokrati, nu visar det sig att de är en fara för landet och vår demokrati. Det är tydligen lätt att infiltrera de olika partierna med syften som inte har med demokrati att göra. Det som hänt inom SSU i Skåne skall ses som ett bevis på att religionsfanatiker, är ett större hot än det lilla antal nazister som finns i vårt land. De syns nämligen, det gör inte de som infiltrerar och antagligen rapporterar till regeringar och eventuella uppdragsgivare utanför vårt lands gränser..


Har en känsla av att våra politiker måste se sanningen i vitögat och sluta vara naiva, vad politik numera handlar om är ett tjuv och rackarspel där alla medel är tillåtna. Med så många invandrare och anhöriga som nu bor i vårt land, naturligtvis kommer de att försöka nå positioner där de kan utöva påtryckningar för att förbättra för egen del. Ett enat land, glöm det.


I många andra länder som haft invandring finns regler om att ta seden dit de kommit. Om någon av skilda anledningar flyttar till ett land betyder det i princip att vara beredd på att starta ett nytt liv. Oavsett vad som var orsaken till att lämnade det gamla landet, kan det inte varit mycket att hurra över. Så var det i vårt land en gång för länge sedan och många svenskar emigrerade till Amerika.


Då handlade det om fattigdom i vårt land, nu är det många välutbildade ungdomar som inte ser någon framtid för vårt land. Men det är inte bara unga som flyttar till andra länder, utan även äldre som med endera pensioner utöver de vanliga, eller efter att ha fått ett välfyllt konto genom försäljning av sina bostäder. De vill ha ut det mesta av den tid de har kvar i livet.


Vad än en del människor tycks tro, kommer aldrig varken invandrare, flyktingar eller deras barn att bli svenskar. Har talat med många invandrare som kom hit för många år sedan och de känner sig utanför därför att det ständigt uppstår kulturkrockar. Men det största hotet upplever de från de klaner som ostörda av myndigheter etablerat sig i vårt land.

De politiska partierna har brottats med svårigheter att locka till sig de unga, men aldrig tagit reda på orsaken.


Ungdomsförbunden har de definitivt inte haft någon koll på och varit dåliga på att ta hand om eventuella påläggskalvar. Det i sig har inneburit att partiledningar blivit kvar i det gamla och haft svårt att hänga med i den snabba utvecklingen av vårt samhälle.


Kraften i allt det nya har inte alls uppmärksammats, fortfarande finns på många ställen Arbetarkommuner som fungerar som rådgivande till Socialdemokratisk ledda kommuner. Ingen tycks fatta att det verkligen är som en fornlämning, en påminnelse om hur vårt land en gång var. När den ena överraskningen efter den andra drabbar våra politiker kan man bara säga, välkommen till verkligheten.


En kvarleva från flydda tider är att när någonting för våra politiker obehagliga saker dras fram i dagsljuset, skall locket läggas på och det skall utredas internt. Man kan säga att de som ställt till det ges en möjlighet att städa undan eventuella bevis, men eftersom det redan nått utanför verksamheternas gränser är det svårt att fatta vitsen med att lägga locket på.


När våra politiker tappade greppet om det uppdrag de har måste man gå tillbaka många år. Att ingen politiker uppmärksammat det är för många ofattbart, eller snarare ett bevis på att de levt i sitt eget utopiska välfärdssamhälle. Det som av politiker kallas för ett välfärdssamhälle är en fantasiprodukt som kläs av i takt med alla försämringar.


Det politiska styrelsesättet är föråldrat och alldeles för tunggrott, om det uppstår tveksamheter angående ett beslut överlämnas det till en utredning. När denna utredning är klar kan den kastas i papperskorgen eftersom nya förutsättningar visat att det var fel tänkt redan från början. Man hade inte tagit med i beräkningarna att det ständigt sker förändringar som beslutsunderlagen inte passade ihop med.


Lagar och förordningar är en sak, men vi kan inte ha politiska företrädare som bestämmer hur invånarna skall leva. Som det blivit styrs människorna till att bli någonting det knappast är meningen att de skall vara, ett redskap för staten, kommunerna och landstingen. Det är ju de så kallade förtroendevalda som är invånarnas redskap att få ett bättre samhälle.


Någon klok människa lär ha sagt att som vi formas i vår ungdom, bär vi med oss genom hela livet. Hur formas våra unga i dag? Vardag för många är en skola i kaos eftersom lärarna fråntagits rollen att vara den som bestämmer i klassrummen. Märkligt att inte den som skall lära de unga för livet, inte ens har rätt att bestämma över sin arbetsplats.


För våra politiker borde varningsklockor ringa med sådan kraft att de med alla medel måste få tyst på dem. Vad som skapas är en stor grupp som snart kan påverka sina egna liv och kommer knappast att lyssna på vad politiker har att säga. De har lärt sig att det går att skapa egna lagar som gör det möjligt att påverka eller helt enkelt strunta  i de lagar som gäller.


Vill vi verkligen ha ett samhälle där endast de starkaste överlever? Ändå är det vad politiska beslut lett fram till, det är beslut som kört över invånarna och lagt ribban där den nu ligger. Våra politiker har inte insett att de inte haft en aning om vad de varit med om att besluta om. Men så länge de inte kan ställas till svars försvaras de felaktiga besluten, kan de fortsätta förstöra för svenska folket.


John Bunyan skrev en gång för länge sedan någonting som stämmer in på hur svenska folket känner sig när deras så kallade politiska företrädare upplevs som pajasar. Han skrev nämligen: Somliga ting är sådana att det får våra läppar att småskratta medan hjärtat värker. Det är en sorglustig föreställning våra politiker bjuder svenska folket på.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards