Direktlänk till inlägg 13 november 2018

Akta dig väl för att såra din nästa.

Av Sven-Erik Hemlin - 13 november 2018 18:38

Den första tanken som slog mig efter att ha satt mig ner med en mugg varm choklad bredvid var: Vet vi överhuvudtaget hur människor fungerar? De flesta fungerar sorgligt nog som robotar, eller snarare gör allting av gammal vana. Morgonrutiner som om de blir störda påverkar resten av dagen, samma sak med plötsligt uppdykande och irriterande problem, allt skall gå sin gilla gång, annars ...


Ofta hör man någon säga: jag hade räknat med att göra någonting helt annat, men det sprack. Inte så konstigt med det, det går nästan aldrig som man tänkt sig. Det här har gjort att många människor blivit självcentrerade, det egna jaget tar upp en stor del av tänkandet. De ser inte sig själva som egoister, så långt tänker de inte ens.


Det är ett bra tag sedan nu, men det har faktiskt hållits skrattkurser i vårt land. Skulle behövas ännu mer i dessa eländes dagar då till och med vädret slår ner humöret. Kanske är det verkligen så illa att svenska folket glömt bort att skratta, många skulle behöva skratta åt sina egna dumheter, inte minst våra politiker. Enbart Kristersson skulle om inte det han säger är ett allvarligt hot mot många av landets invånare, kan ses som ett enda stort skämt.


Hans sätt att uttrycka sig har retat upp många, men kanske mest att han tror sig var lämpas att vara landsfader. Eller som en tidigare partikamarat sade, jag kände honom innan han började utmåla sig själv som ett helgon. Vad han menade med det får andra fundera över, men många underliga saker har han varit delaktig i, så någon gloria passar knappast på hans huvud.


Naturligtvis är det svårt att hitta en politiker som inte har ett eller flera lik i garderoben, det är av den anledningen vårt politiska styrelsesätt är alldeles åt helsike. Vi är bara människor var det en politiker som försvarade ett vansinnigt beslut med, men då skall de inte heller ha viktiga maktfunktioner som kan påverka invånarna. Svenska folket har inte råd med att de politiska företrädarna gör misstag.


I en tid då nya politiska vindar börjat blåsa passar inte heller Moderaterna in i den framtida bilden. De båda regeringsperioderna blev inte alls som de tänkt sig, men de trodde ju blint på att svenska folket med ett arbete kunde köpas och göra partiet till ett statsbärande. De räknade aldrig med vad konsekvenserna skulle bli för alldeles för många, till och med sympatisörer drabbades och blev före detta.


Ingen kan påstå annat än att Moderaterna är ett höginkomsttagarparti som med alla medel ser till att de som redan har skall få ännu mera kvar, det vill säga genom att betala lägre skatt. När de rika talar lyssnar inte minst Moderaterna. Lägre skatt innebär nämligen att dessa personer kan ta ut högre löner, men problemet är att med de årslöner de har, måste man lägga ihop åtskilliga årslöner för pensionärer och de med permanent sjukbidrag, för att komma upp till det en enda person tjänar på ett år.  


Vad inte våra politiker räknat med är att svenska folket skulle börja opponera sig emot de skapade orättvisorna, men alla orättvisor har fungerat som droppen som urholkar stenen. Det räcker inte längre att justera ekonomiska orättvisor med ett par hundralappar, nu är det tusenlappar som gäller och det rubbar inte minst de politiska cirklarna.


Senaste valet visar med all tydlighet att invånarna fattat galoppen, tyvärr läggs röster på partier som aldrig kommer i närheten av en riksdagsplats, eller en plats inom kommuner och landsting. Lär sig svenska folket att rösta med hjärnan istället för hjärtat, kan det bli intressant framöver. Kanske det till och med blir så att de traditionella partierna måste ta till sig och titta närmare på vad som intresserar allt fler invånare.


Om inte alla tecken slår fel blir det sakfrågorna våra politiker måste ta tag i och det finns många viktiga sakfrågor som invånarna anser viktiga. Det betyder att de som kommer hårdast i kläm i första hand blir kommunal- och landstingspolitiker. De lokala problemen är betydligt lättare att sätta fingret på och det är därför missnöjet har växt överallt ute i landet. Till och med i en storstad som Göteborg.


Skulle inte förvåna om krav ställs att kommunerna och landstingen öppet måste redovisa vad skattepengarna går till. Det skall vara möjligt i dag för den som vill gräva i finanserna, men det har inte "vanligt" folk tid med. Däremot kan de precis som våra politiker läsa statistik i form av färgglada staplar och tårtbitar, där de utöver de normala kostnaderna kan se hur mycket det kostar invånarna att ha folk anställda för att ge dem den service de betalar för. Det har inte invånarna en aning om i dagsläget.


Noterade som hastigast att SD ställer sig bakom M och KD i den omröstning som skall göras i morgon. Det verkar som om Åkesson börjar få panik, annars skulle han aldrig ställa sig bakom Kristersson. Röstas Kristersson ner i morgon har SD valt sida och kommer knappast att få vara med i gemenskapen under lång tid framöver. Sunda förnuftet säger att det enda parti som skulle tjäna på ett nyval är Socialdemokraterna och plocka väljare från SD. Det är naturligt om de missnöjda som röstat på SD tröttnat.


Har en känsla av att Socialdemokraterna är det parti som tvingas ta skeden i vacker hand och föra den politik partiet en gång utgick ifrån, att sätta människorna i första rummet. Att partiet blir det som skär ner på onödiga verksamheter som bara kostar pengar. Det skydd vårt politiska styrelsesätt skapat har blivit lika ihåligt som trygghetsförsäkringarna, det är den politiska existensen som står på spel.


Zacharias Topelius skrev en gång:  Akta dig väl att såra din nästa. Är såret djupt kan det ej alltid läkas och upphör då heller aldrig att svida. Och det är ju exakt vad de politiska misstagen handlar om, alldeles för många människor har allvarligt sårats av politiska beslut.  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards