Direktlänk till inlägg 30 mars 2018

Det kommer inte att hjälpa att hålla tummarna.

Av Sven-Erik Hemlin - 30 mars 2018 17:28


När en regering går ut med att invånarna måste jobba längre upp i åldrarna, är det ett erkännande av de politiska misstag som gjorts. De pengar pensionärerna betalat in under sina arbetsliv borde inte bara ha förräntat sig under åren, det skulle ha gett skäliga pensioner. Problemet är med andra ord inte en åldrande befolkning, utan att pengarna inte har förvaltats på bästa sätt.


Problemet med en åldrande befolkning är det minsta framtida politiker behöver bekymra sig om, redan i medelåldern drabbas människor numera av utmattningssyndrom som kan leda till en för tidig död. Anledningen till den nya folksjukdomen kan skyllas på vad de flesta föds med, nämligen ett samvete. Massvis med människor sliter dagarna i ända utan att göra sig tid för varken matpaus eller toalettbesök men ändå känner sig otillräckliga. I ett sådant läge infinner sig prestationsångest och i många fall ansvarsstress.


Det är naturligtvis ohållbart och nästa fas blir därför att människor kommer att säga ifrån, eftersom de inte vill ha dåligt samvete, över någonting som andra tvingar bestämt över deras huvuden. Rädslan för sin hälsa blir starkare än rädslan för att säga upp sig från ett jobb som gör dem sjuka. Det kommer också att föra med sig ett helt nytt tänkande hur de vill att vårt samhälle ska se ut, men också vad de egentligen vill göra.


Som det nu är vantrivs de flesta, men tvingas ha ett lönearbete för astt överleva. Väldigt få jobbar för att det är roligt, om det inte är en hobby förstås. Då spelar varken tid eller arbete någon roll. Alla dessa skulle antagligen ägna sig åt det det heslt vill göra, om det inte var för pengarna. Haken för människor att kunna leva som de själva vill göra är att de måste tjäna ihop pengar.


De unga jag pratat med välkomnar den högteknologi där robotar och smarta maskiner tar över de rutinmässiga jobben. Många av de rutinmässiga jobben innebär pappersarbete, det finns massvis med administrativa jobb. Vad som är på väg att döda vårt land är just all administration på grund av  byråkratisering av alla funktioner i vårt land. Ingen verkar ha räknat på vad vårt land förlorar på den tid det tar att utföra den administration som krävs. Hur mycket betald arbetstid går åt till att vara administratör för exempelvis läkare, sjuksköterskor och lärare?

  

Fjärran från ett välfärdssamhälle har vi istället ett politiskt skapat kontrollsamhälle, som kostar invånarna enormt med pengar varje år. Vad det åstadkommit är ett kaos liknande det Trump skapat i Vita Huset, ingen vet till slut vad som gäller. I många fall kommer årslånga utredningar med förslag som ifrågasätts om det bryter mot gällande lagar. Varje månad för oss närmare ett totalt kaos som blir svårt att rätta till.


Invånarna har alltid sista ordet, det borde våra politiker inse. Men med så många människor som behandlats illa kan man inte räkna med rationellt tänkande, många gruvar på hämnd. Blir därför inte förvånad om årets val ställer allting på huvudet. Vad vi definitivt inte ska tro på är de ständigt återkommande opinionsundersökningarna. Vad några tusen tillfrågade har för sympatier speglar inte den stora massans, som ingen har en aning om vad de tycker och tänker.


Många står i valet och kvalet om de ska rösta överhuvudtaget, det finns inget parti som för fram de förändringar de vill se genomförda. En röst på Socialdemokraterna innebär också en röst på ett mindre stödparti som får inflytande på den förda politiken. Samma sak med Moderaterna, men SD kan känna sig nöjda med att stå vid sidan om och inte kan lastas för allt det negativa invånarna utsätts för.


Många är också de som just nu svär ve och förbannelse över MP när drivmedelspriserna nått smärtgränsen för många, men sossarna får också en släng av sleven. Sommarens utlandssemester blir  antagligen dyrare, den svenska kronan rasar gentemot både dollarna och euron. Någonting är åt helsike fel, men vem rår för det? Vi har ju hört att landets ekonomi är stark och det kanske den är just nu, men hur länge vet vi inte. Om ekonomin är långsiktigt stark skulle inte vår finansminister jaga skatteintäkter, det är väl så man får se det.


Men en svagare krona och ökade drivmedelskostnader betyder dyrare varor. Dyrare transporter gör dessutom både inhemska och Importvaror dyrare, vilket i sin tur för med sig att hushållskassan räcker till mindre. De redan svårt plågade svaga grupperna kommer att utsättas för ytterligare ekonomiska problem. Vad jag kan förstå är den ekonomiska tillväxten i fara om det här fortsätter och vi kan räkna med ytterligare nedskärningar i det invånarna betalar skatt för att få utfört.


Kan något politiskt parti räta upp det här? Knappast troligt eftersom de inte har en aning om hur det ska kunna lösas. Vad som finns kvar är att kunna ta ut högre skatter av de förmögna och de med höga löner, en grupp som många politiker och toppbyråkrater tillhör. Varför ingen politiker börjat titta på hur det kan sparas in på vår byråkrati är svårt förstå. Där finns miljarder att spara in på.


Från politiskt håll pratas ständigt om jämlikhet, men det gäller inte levnadsvillkor. Om man ser till de som sympatiserar med Moderaternas skattepolitik kan man utgå från att runt en femtedel av de röstberättigade har en bra eller mycket bra ekonomi. Av den femtedelen har vi säkert ett ganska stort antal som tror sig få betydligt bättre ekonomi genom att rösta på Moderaterna. Tja, saliga äro de troende.


Faktum är att framtiden aldrig varit så osäker som nu, det vi kan se på aktiebörser över hela världen är att många försöker sko sig så länge det går. Bakslaget kommer, det är vad de gamla "rävarna" som skurit guld med täljkniv övertygade om och ligger nu lågt. De i dag övervärderade aktierna kommer en dag framöver av dessa redan rika personer att köpas för småpengar, det är så det fungerar. Genom det kommer också miljarder av pensionspengarna att försvinna, men det talas det tyst om.


Den stora frågan är inte om det här kommer att hända, utan när det ska hända. Att prata om två år framåt i tiden är bara önsketänkande, vi vet inte hur det kommer att se ut före höstens val. Vinnare i det här osäkra scenariot är den som har en kristallkula som fungerar, men någon sådan har man ju inte. Att hålla tummarna att allt ska ordna upp sig, tror jag inte kommer att hjälpa.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards