Direktlänk till inlägg 20 juli 2012

Europa börjar skälva, det är bara att vänta och se vad som händer med vårt land.

Av Sven-Erik Hemlin - 20 juli 2012 06:40

Har legat hemma i bostaden i natt. Antagligen därför vaknade jag tidigt. Eftersom tidningen kommer ut till stugan, blir det ett tomrum fram till dess frugan vaknar. Det är enda anledningen till att jag skriver det här.

Man brukar säga att det är någon mening med allt som händer, men är det verkligen så? Jag ser det som att vad som än händer, finns en orsak till det. Tittar man närmare på det som händer ute i Europa, är det ingenting annat än politiska misslyckanden som bäddat för den nu uppblossade krisen. De politiska misstagen har inte bara gjorts i de länder som hamnat i ekonomisk kris, utan också av de styrande inom EU.

En Europeisk union med ett Tyskland som den enda starka drivande kraften, har visat sig inte vara så lyckat. Tyskland har tagit på sig ett stort ansvar, utan att fråga folket. Den politiska bilden i Tyskland kommer därför att målas om rejält, det är jag övertygad om. Då finns risken att invånarna i Tyskland börjar resonera som så, att de ska se om sitt eget hus, istället för andras.

Lekstugan EU har visat sig bli det många befarade, en byråkratisk apparat som långsamt stryper land efter land. Att förbjuda snus, krokiga gurkor och för små bananer, vilken bild får man då av EU? Lägger man dessutom till det frikostiga lantbruksstödet som gynnat en del, så att andra länder inte kunnat konkurrera, upplever man EU som ett enda stort skämt.

Politik är en långsamt arbetande process, vilket gjort att politiska beslut har passerat bäst före datum när de fattas. Spelreglerna på den globala marknaden ändras hela tiden, inte minst de ekonomiska. Efter att tidigare i en långsiktig planering räknat med ständig tillväxt i ekonomin, måste nu regeringar omvärdera sina tidigare beslut. I panik måste det nu sparas pengar runt om i Europa, vilket naturligtvis kommer att påverka alla länder. Tvingas ett land spara in på de offentliga kostnaderna genom att avskeda folk och dra ner på inköpen, får det följdverkningar på konsumtionen.

För att vårt land ska kunna gå runt, fordras att skatter och avgifter strömmar in till staten, kommunerna och landstingen. Det är en enorm byråkrati som ska försörjas med de pengar som kommer in och det invånarna betalar skatt för att få blir lidande. I vårt land ser vi det tydligt inom skola, vård och omsorg. Men även underhållet av våra vägar (ja, infrastrukturen i sin helhet) har fått stryka på foten, resultatet ser och upplever man lite överallt i vårt land.

Det är minst sagt komiskt att höra regeringen och oppositionen tala om att jobb måste skapas, men det är lättare sagt än gjort. Ja, det vill säga skapa jobb inom det privata näringslivet. Även om inte politikerna tror det, inser de flesta att jobb inom de offentliga verksamheterna, innebär att bördan för invånarna ökar ännu mer.

Till leda har man hört att Sverige är ett rikt land. Det kanske är sant när det gäller statens finanser, men kommuner och landsting brottas hela tiden med att pengarna inte räcker till. Bilden av vårt land ser helt annorlunda ut i makthavarnas ögon, än de som tvingas leva i den ”idylliska” tavlan. Många med mig ser bilden av vårt land som en fantastisk trädgård, som saknat en trädgårdsmästare under alldeles för många år. Det är alldeles för mycket ogräs som frodats, det kommer att fordras ett enormt arbete att få bort det.

Men ser man tillbaka på historien har riken blomstrat för att sedan hamna i en undanskymd tillvaro. Det är väl vad som nu händer med många länder, det är bara att vänta och se hur vår värld kommer att förändras. Vi kan bara hoppas att det blir så skonsamt som möjligt för vårt land.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sven-Erik Hemlin - 22 juli 2021 06:11

Muskeltränaren har använts sparsamt senaste veckan men ändå har midjemåttet minskat med 1 centimeter. Istället för att använda den tre gånger per dag har det bara blivit en och hoppat över två. Känslan att kunna göra saker jag inte kunde göra tidigar...

Av Sven-Erik Hemlin - 12 juli 2021 07:54

Det har nu gått tre veckor sen jag började med muskeltränare för att komma i mina sommarbyxor. Målet var nått för en vecka sen, därför har jag slarvat lite under veckan som gått. Den enkla grejen har i alla fall visat sig både bränna fett som man säg...

Av Sven-Erik Hemlin - 6 juli 2021 20:02

Har nu använt den enkla muskeltränaren EMS i två veckor. Både mål och förväntningar var inte högst ställda, jag ville bara kommer i sommarbyxorna jag hade förra sommaren. Pandemin, en usel höst och vinter med en vår som varit både blöt och kall, har ...

Av Sven-Erik Hemlin - 28 juni 2021 07:14

Är nu inne på andra veckan med att använda en EMS muskeltränare. Om den bränner bukfett har jag inte kontrollerat än, satte som mål att vänta två veckor på om det fungerar eller inte. Vad jag däremot upptäckt är att den faktiskt stärker magmusklerna....

Av Sven-Erik Hemlin - 21 juni 2021 21:27

Pandemin har betytt att alla tvingats ändra på sättet att leva. De flesta har blivit mindre rörliga, kollat på Tv eller streamat serier.Många har börjat läsa igen, det som verkar gälla nu är e-böcker. Vädret sen i höstas har knappast lockat till prom...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards